Donacija kompanije One Udruženju Roditelji: Bezbrižan početak školske godine za svako dijete naša je obaveza

Dodajte komentar

Kompanija One je u partnerstvu sa Udruženjem Roditelji odlučila je da tabletima i novčanom donacijom obezbijedi bezbrižan početak školske godine za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Tanja Ašanin, koorinatorka programa Učionica družionica kazala je da se na njihovoj evidenciji danas nalazi oko 500 porodica u stanju socijalne potrebe, i da se taj broj sa početkom škole u septembru, kada su kućni budžeti dodatno opterećeni, čak uvećava.

„Zbog rasta cijena svih životnih namirnica ove godine nažalost, svjedočili smo još većem interesovanju. Važno je istaći da je osim udžbenika koji su sada besplatni za osnovce, neophodno obezbijediti još puno toga, zbog čega je solidarnost građana i privrednih subjekata, poput one koju je iskazala kompanija One, važna i neophodna“, kazala je Ašanin, zahvalivši se na vrijednoj donaciji.

Direktor korporativnih poslova u kompaniji One Srđan Šišić, prilikom uručenja donacije, kazao je da su zajedništvo i spremnost da dijelimo dio najljepših ljudskih vrlina.

“One pak, kada je riječ o doprinosu da djeca imaju jednake uslove života postaju i obaveza nas odraslih. Zato, podijelimo, jer zajedno možemo više,” rekao je Šišić ispred kompanije One koja se pridružila humanitarnoj akciji Udruženja Roditelji koja se odvijala upravo pod ovim sloganom.

Akciji koja je ove godine realizovana 12. put, a čiji je cilj pomoć socijalno ugroženim porodicama da pripreme djecu za predstojeću školsku godinu, kompanija One dala je svoj doprinos donacijom 15 tablet računara, dok su njeni zaposleni udružili snage u prikupljanju novčanih sredstava za kupovinu školskog pribora.

“Kompanija One visoko vrednuje koncept društvene odgovornosti, te da o stvarnoj  privrženosti zajednici, posebno najmlađima, svjedoče postupci kompanije i zaposlenih koji su, kako je istakao, najbolji ambasadori njenih suštinskih vrijednosti. Ovoga puta, sa Udruženjem Roditelji, zajednički je dat doprinos da u realnosti socijalne nejednakosti, za neke roditelje i njihove mališane početak školske godine bude makar donekle lakši i  bezbrižniji,” poručio je Šišić.

Šišić je istakao da kao dio telekomunikacione industrije, One ima važnu ulogu u procesu digitalne transformacije društva. Prevashodno, kako je rekao, to uključuje doprinos djeci u smislu digitalnog opismenjavanja, što ima posebnu važnost u uslovima zdravstvene krize i online učenja čemu smo svjedočili tokom prethodne dvije godine. Izrazivši nadu da će tablet računare ipak koristiti samo kao dopunsko sredstvo za učenje, direktor korporativnih poslova kompanije One poželio je mališanima srećan početak školske godine.

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *