Sezona na sjeveru veoma uspješna, već krenuti sa pripremama za narednu godinu

Ljetnja turistička sezona je veoma uspješna, znatno bolja od prethodne godine, a na nivou od 90% u odnosu na rekordnu 2019. godinu, poručio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović na današnjoj sjednici Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore u Kolašinu, gdje se raspravljalo o tekućoj turističkoj sezoni.

Podsjetio je da je Vlada Crne Gore ove godine opredijelila značajna sredstva za podršku manifestacijama na sjeveru.

“Zaista sam ponosan na turističku sezonu na sjeveru. U svakom gradu smo imali dešavanja, manifestacije i nikad bolju posjećenost. Žabljak i Kolašin su nosioci turizma na sjeveru i konačno je sjever dobio izgled kakav zaslužuje. Naravno, ulaganje u turizam u ovom dijelu države se mora nastaviti, jer su očekivanja zaista opravdana”, zaključio je Đurović.

Učesnici sastanka su se saglasili da sa pripremom naredne sezone treba krenuti već od kraja tekuće. Takođe, sugestije privrednika su se odnosile na donošenje Strateškog marketing plana Crne Gore, privlačenje turista veće potrošačke moći, osmišljavanje podsticajnih mjera koje će privući goste van glavne turističke sezone, ali i na rješavanje problema sive ekonomije.

Ministar Đurović je istakao da su sve sugestije privrede na mjestu i da bi implementiranje 50 odsto predloga do sljedeće turističke sezone bio veliki uspjeh.

“Želio bih da čestitam privrednicima ne jednoj veoma kvalitetnoj analizi i predlozima koji su potpuno u skladu sa vizijom da Crna Gora postane cjelogodišnja destinacija”, zaključio je Đurović.

Check Also

Dolar dodatno oslabio, dok cijene nafte rastu

Vrijednost dolara prema korpi valuta na valutnom tržištu dodatno je pala, nakon što je prošle …

Leave a Reply

Your email address will not be published.