Strani poslodavac oglasio potražnju za vozačima kamiona

Dodajte komentar

Strani poslodavac “General Transport” oglasio je preko Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) da potražuje 50 vozača kamiona (“C” kategorija) za rad u Mađarskoj i Austriji, na osnovu sporazuma koji su prošle godine potpisale crnogorska i mađarska vlade.

Kako je saopšteno iz ZZZ, u slučaju zaposlenja neto zarada u Mađarskoj bi za vozače iznosila 1.750 eura, plus bonus, a u Austriji 1.700 eura uz 13/14 platu.

”Za vozače ‘C’ kategorije, osim predviđene licence za vozače, nisu neophodni posebni uslovi, kao ni znanje drugog jezika, niti specijalne vještine. Vozi se na relaciji Mađarska-Njemačka-Austrija utvrđenim rutama samo između distribucionih centara. U slučaju noćne vožnje obavezni su dodatni bonusi i obezbijeđen smještaj. Ugovor se sklapa na neodređeno”, navodi se u saopštenju.

Iz ZZZ su naveli da isti poslodavac posreduje za kompaniju “Open Horizon Aviation”, sa bazom u Zagrebu, kojoj je potrebno 20 profesionalnih stjuardesa. Osnovna plata je 500 eura neto, a za svaki dan dužnosti van Zagreba, dobijaju 70 eura bonusa.

Osoblje je na rotaciji tri nedjelje uz jednu nedjelju slobodno (22 radni dan, devet neradnih). Ugovor se sklapa na godinu dana, sa probnim rokom od šest mjeseci.

”Oglas za potrebnim profilima zanimanja će izaći na našem sajtu u dijelu Oglasi, na oglasnim tablama u biroima rada širom Crne Gore i u novinama”, zaključuje se u saopštenju.

(Vijesti)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *