Radnici Željezare traže od Ibrahimovića da EPCG proda akcije na berzi

Dodajte komentar

Radnici Željezare koji se tri nedjelje nalaze na krovu fabrike, čekajući ispunjenje njihovih zahtjeva, apelovali su na ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića da dozvoli Elektroprivredi da na berzi proda deset odsto sopstvenih akcija, nakon što se na dva javna poziva za njihovu prodaju niko nije javio.

“Neka na taj način pokaže odgovornost prema građanima i radnicima ove države, te da je na njihovoj, a ne na strani, a ne na strani turskog investitora. Ovo je šansa da se pokaže ko je na čijoj strani u ovoj državi. Imamo garancije od premijera Dritana Abazovića i ministra finansija Aleksandra Damjanovića da su na strani radnika, te da za njih nema problema u vezi prodaje akcija EPCG i svega što se tiče preuzimanja Željezare”, kazao je predsjednik sindikata željezaraca Ivan Vujović.

Nadaju se, kako je kazao, da je takvog mišljenja i Ibrahimović, dodajući da im je na sastanku saopštio da je on tu za radnike i njihove porodice.

“Upravo sad ti radnici traže od njega da to i pokaže tako što će dati dozvolu EPCG da izađe sa akcijama na berzu. Radnici i njihova djeca to očekuju od njega. Nadamo se da djeca radnika neće morati poslije škole da provode vrijeme sa svojim očevima”, poručio je Vujović.

Abazović je polovinom avgusta, kako je kazao, dao “zeleno svjetlo” EPCG da sa turskom grupom Tosjali, vlasnikom Željezare, uđe u pregovore oko kupovine. Milutin Đukanović iz EPCG je tom prilikom kazao da vide veliki potencijal za proizvodnju struje i najavio da će nakon sagledavanja stanja u fabrici, vidjeti šta bi moglo da opstane od osnovne djelatnosti. Radnicima su 31. avgusta uručeni otkazi, kako im je turski vlasnik i najavio prije nekoliko mjeseci, otkada su blokirali fabriku bez namjere da je napuste dok se njihov status ne riješi.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *