Er Čajna i Rols-Rojs osnovali zajedničku kompaniju za održavanje avionskih motora

Dodajte komentar

Er Čajna i gigant za inženjering Rols-Rojs najavili su osnivanje preduzeća za održavanje, popravke i remont motora (MRO) u Pekingu, na Kineskom međunarodnom sajmu za trgovinu uslugama.


Zajedničko preduzeće, Pekinška kompanija za usluge vazduhoplovnih motora (BAESL), pružiće usluge održavanja, popravke i remonta za vazduhoplovne motore Rols-Rojsa Trent 700, Trent XWB-84 i Trent 1000. Trenutno Er Čajna ima sve ove tri vrste motora.

Er Čajna i Rols-Rojs odvojeno posjeduje 50 odsto udjela u zajedničkoj kompaniji sa ugovorenim iznosom od 2,61 milijardi juana (oko 378,2 miliona američkih dolara). BAESL će pružiti usluge kompaniji Er Čajna i drugim avio-kompanijama.

Ma Čungsijen, predsjednik kompanije Er Čajna, rekao je da je bezbjedno poslovanje prioritet kompanije.

”Er Čajna dosljedno ulaže napore u podizanje sposobnosti za održavanje aviona, obezbeđenje pouzdanosti, kao i u industrijalizaciju avionskog održavanja”, kazao je.

Kris Kolerton, predsjednik kompanije Rols-Rojs za civilno vazduhoplovstvo, naveo je da zajedničko preduzeće predstavlja prekretnicu za poslovanje Rols-Rojsa u Kini.

„Er Čajna je naš strateški partner. Uspješno i zajedno smo napredovali proteklih godina. Drago mi je da ćemo širiti odnose partnerstva i očekujem napredak naše saradnje,“ rekao je Kris Kolerton.

Ma je rekao da će Er Čajna i Rols-Rojs dalje produbljivati saradnju u održavanju motora u budućnosti.

Danas Rols-Rojs održava motore za 60 odsto kineskih širokotrupnih aviona.

Izvor: Mediabiro

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *