“Plantaže” predstavile nova vina na međunarodnom sajmu “Vinska vizija Otvorenog Balkana”

Dodajte komentar

Na prvom međunarodnom sajmu vina ,,Vinska vizija Otvorenog Balkana”, održanom od 1. do 4. septembra, pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije, predstavila se i crnogorska kompanija 13. jul Plantaže.

Preko 400 izlagača i proizvođača iz više od 20 zemalja, iskoristili su priliku da na jedinstvenoj manifestaciji koja promoviše vinsko-gastronomski turizam, privuku pažnju posjetilaca i prezentuju pića visokog kvaliteta.

Zadovoljstvo učešćem nije krio ni zamjenik predsjednika odbora direktora Plantaža 13. jul, Miloš Popović.

,,Moram da istaknem i da pohvalim menadžment kompanije i zaposlene, koju su napravili četiri nove etikete u premijum varijanti – dvije etikete ,,Starog podruma”, jednu etiketu bijelog vina ,,Nota” i konjak koji je odležao 16 godina. Ovoga puta, napravili smo prijatno iznenađenje na sajmu,” kazao je Popović.

U prilog tome svjedoči i interesovanje predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, kao i premijera Crne Gore Dritana Abazovića za novom linijom vina, koju karakteriše poseban ukus i kvalitet.

,,Pohvalili su da je ponuda nespecifična za Plantaže koje su prepoznatljive po crvenim vinima, a na koje utiču klimatski uslovi i podneblje gdje se nalaze. Ostvarili smo velike simpatije kod velikog broja degustatora i posjetilaca i zbog toga smo oduševljeni, otkrio je Popović, a ujedno i dodao da je konjak ,,Stari podrum” u Baricama odležao 16 godina, te i da ne čudi što je privukao ogromnu pažnju.

Da bi proizvodi kao što su pomenute vrste na najbolji mogući način promovisali crnogorsko plodno područje, od izuzetnog je značaja i da postoji dobro osmišljeni koncept sajma, a to je Beogradu, prema riječima zamjenika, uspjelo.

,,Moram da kažem da je sajam organizovan na vrhunskom nivou. Posjećenost sajma je izuzetno dobra i na tome čestitam organizatorima.”

Iz kompanije 13. jula Plantaže, istakli su da teže ka umrežavanju sa ostalim proizvođačima vina, kao i da se njihovi budući planovi poklapaju sa sloganom sajma, koji glasi ,,Vinska vizija Otvorenog Balkana”.

,,Želimo da se pozicioniranom u samom vrhu. Kada se dogodila korona, malo smo stagnirali kao brend, ali smo uspjeli da to poboljšamo zadnjih godinu dana. Radićemo na marketingu. Inicijalno smo u pregovorima za neka nova tržišta,” zaključio je Popović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *