Boku posjetio princ Dubaija Hamdan Bin Muhamed Al Maktum

Hamdan Bin Muhamed Al Maktum, sin šeika Muhameda koji je na čelu Dubaija ovih dana boravio je u Boki. On je na svom Instagram profilu objavio fotografije sa nekoliko lokacija iz Bokokotorskog zaliva.

On je u Crnu Goru doputovao kruzerom „Briliance seans“. Prestolonasljednik se iskrcao sa kruzera i obišao nekoliko destinacija kroz Boku.

Njegova imovina se procjenjuje na šest milijardi dolara. U narodu je poznat pod pseudonimom Fazza, pod kojim objavljuje svoju poeziju, što na arapskom znači „onaj koji pomaže“.

Hamdan bin Mohamed se školovao u Dubaiju u Rašid školi, a zatim u Dubai School of Government. Nastavio je studije u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje je diplomirao na Sandhurstu 2001, kasnije je pohađao London School of Economics. U intervjuu za Vision on je opisao kako ga je Sandhurst naučio važnosti samodiscipline, posvećenosti, vrline, odgovornosti, izdržljivosti, razumijevanja, timskog rada, prijateljstva i prednosti napornog rada.

Njegov nalog na Instagramu ima više od 14,5 miliona pratilaca. On postavlja slike svojih hobija i privatnih interesovanja, uključujući životinje, poeziju, sport, fotografiju i avanture. Hamdan Al Maktoum je licencirani jahač i ronilac, a osvojio je i zlatnu medalju na Alltech FEI svjetskim konjičkim igrama. Poznat je po svojim romantičnim i patriotskim pjesmama na arapskom jeziku.

Hamdan se 15. maja 2019. oženio svojom rođakom, Šaikom bint Said bin Tani Al Maktum. Istog dana su se vjenčala i njegova braća Maktum i Ahmad, dok su 6. juna 2019. on i njegova braća zajedno proslavili kraljevsko vjenčanje u Svjetskom trgovinskom centru Dubaija. Šeik Hamdan ima blizance, sina po imenu Rašid i ćerku po imenu Šaika.

Izvor: jadrannovi.me

Check Also

Rekordni rezultat: U Luci Bar pretovarena dvomilionita tona

Luka Bar postavila je rekord u brodskom pretovaru tereta, pa je tim povodom na Terminalu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.