Crna Gora jedna od najbrže rastućih zemalja Glovo q-commerca

Dodajte komentar

Crna Gora jedna od najbrže rastućih zemalja Glovo porodice u segmentu q-commerce-a, jedan je od zaključaka sinoć održanog panela koji su organizovali multikategorijalna platforma za dostavu Glovo i najstarija NVO iz tech oblasti u Crnoj Gori Digitalizuj.Me.

O ključnoj temi “Q-commerce – nove mogućnosti internet trgovine” govorili su potpredsjednik kompanije Glovo za q-commerce sektor Daniel Alonso, izvršna direktorica kompanije Glovo za Crnu Goru Bojana Radović i predsjednik NVO Digitalizuj.Me Vladimir Vulić, koji je bio i moderator diskusije.

Alonso je predstavio najnovije trendove q-commerce usluga, te aktivnosti koje Glovo, kao međunarodna kompanija i pionir pomenute usluge u Crnoj Gori, sprovodi u cilju dalje ekspanzije i unapređenja korisničkog iskustva u tom domenu.

“Činjenica je da živimo u novom vremenu, te da potrošači sada daju prednost brzini i naručivanju iz fotelje. Ipak mislim da je lakoća i jednostavnost korišćenja Glovo aplikacije jedan od glavnih razloga za uspjeh među partnerima i korisnicima. Uvođenjem platnih kartica kao opcije za plaćanje, proces kupovine dodatno je olakšan i unaprijeđeno korisničko iskustvo, a online trgovina dovedena na novi nivo”, rekao je Alonso.

Kako bi osjetio atmosferu na ulicama Podgorice i stekao utisak o korisnicima Glovo aplikacije u našoj zemlji, i sam je uzeo bicikl, obukao Glovo uniformu i na dan postao jedan od kurira u našem glavnom gradu.

“Prijatno me iznenadilo to što je Podgorica ravna i pogodna za različite tipove kurirskog servisa, što čini naš posao mnogo lakšim, a uslugu jednostavnijom i bržom”, rekao je on.

Analiza tržišta i trendova nije nešto što je svojstveno i redovna praksa malih i srednjih preduzeća u Crnoj Gori. Upravo u tome leži još jedna vrijednost koja se dobija saradnjom sa kompanijom Glovo.

“Uz našu pomoć, naši partneri na aplikaciji mogu bolje razumjeti svoje klijente, njihove želje i potrebe, te svoje proizvode i usluge prilagođavati upravo njima”, zaključio je Alonso.

 

Osvrćući se na nešto više od godinu dana poslovanja kompanije Glovo na našem tržištu, u toku koje je njihov tim porastao sa 5 na 20 zaposlenih i veliki broj kurira koji su angažovani posredstvom partnerskih kompanija, izvršna direktorica Glova za Crnu Goru, Bojana Radović je govorila o daljim planovima i ambicijama kompanije.

“Iako jedna od novijih članica Glovo porodice, Crna Gora je prepoznata kao jedna od najbrže rastućih u segmentu q-commerce-a što nas jako raduje i motiviše da odvažno krenenemo u nove poslovne poduhvate. U svemu što radimo, vođeni smo željom da budemo saveznici u svakodnevnom životu ljudi, te redovno osluškujemo reakcije i komentare naših zaposlenih, partnera i korisnika kako bi kontinuirano plasirali uslugu najvišeg kvaliteta”, istakla je ona.

Prednosti za biznise koji se odluče na saradnju sa Glovom su mnogostruke.

“Pridruživanjem Glovo partnerskoj mreži, mala i srednja preduzeća mogu da prošire svoju mrežu mnogo povoljnije nego što bi to mogli svojim kapacitetima, kao i da brže i efikasnije dođu do novih klijenata i poboljšaju prodaju”, navela je Radović.

Događaj je okupio veliki broj partnera na Glovo aplikaciji, predstavnika crnogorske poslovne zajednice i ICT kompanija, kao i medija. Organizatori događaja iskazali su želju i namjeru da ovakve inicijative postanu tradicija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *