Čavušoglu Abazoviću: Žao nam je zbog Željezare

Dodajte komentar

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Čavušoglu prenio je žaljenje zbog situacije sa kompanijom “Toščelik”, kvalifikujući je kao kompetentnog i ozbiljnog investitora, ocjenjujuci da je sve ono što se desilo moglo biti izbjegnuto.

On je to istakao u razgovoru sa predsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem na marginama Samita Otvoreni Balkan u Beogradu.

Kako je navedeno iz kabineta crnogorskog premijera, sastanak je bio prilika da Čavušoglua upozna sa situacijom u vezi sa “Toščelikom”, kako bi se našlo zajedničko rješenje za radnike nikšićke Željezare.

“Predsjednik Vlade je iznio interesovanje da turski zvaničnici na najvišem nivou založe se za rješavanje problema. Premijer je upoznao sagovornika sa ostvarenim rezultatima u borbi protiv korupcije, ocjenjujuci da nažalost, situacija svaki put iznova pokazuje da iza svakog tvrdog političkog nacionalizma stoji korupcija”, stoji u saopštenju.

Crnogorski premijer takođe je istakao da u našoj zemlji posluje veliki broj turskih kompanija, što “na pravi način u ekonomskom smislu odslikava prijateljske i savezničke političke odnose dvije države”.

Šef diplomatije Turske naglasio da se Turska zalaže za “siguran, bezbjedan i povezan region”, te da stoga pruža punu podršku inicijativi “Otvoreni Balkan”. Takođe je ocijeio da postoji prostor za dalje unapređenje ekonomske i privredne saradnje Crne Gore i Turske.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *