Stela Bošković i Dino Redžepagić novi članovi Upravnog odbora CKB-a

1 komentar

Od prvog septembra, mr Stela Bošković i Dino Redžepagić novi su članovi Upravnog odbora CKB-a. Stela Bošković rukovodiće Sektorom za korporativne i pravne poslove, dok će Dino Redžepagić biti na čelu Sektora za poslovanje sa fizičkim licima.

-Mr Stela Bošković diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i magistrirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Karijeru je započela u Montenegrobanci i do sada je obavljala različite upravljačke funkcije u Centralnoj banci Crne Gore, Podgoričkoj banci i CKB-u, navode iz banke.

Period od 2002. do 2008. godine provela je u Centralnoj banci Crne Gore na pozicijama pomoćnice direktora Sektora za kontrolu banaka i direktorice Direkcije za razvoj i kontrolu sistemskog rizika. Profesionalni put nastavlja u Podgoričkoj banci, tj. Societe Generale Montenegro banci, kao savjetnica generalnog direktora. U periodu od 2014. do 2020. godine nalazi se na mjestu direktorice Korporativnog sekretarijata. Od juna do decembra 2020, pokriva pozicije izvršne direktorice za bankarske operacije i zamjenice glavnog izvršnog direktora Podgoričke banke. Odjeljenjem za korporativni sekretarijat CKB-a rukovodila je od decembra 2020. godine.

Aktivno je učestvovala u realizaciji značajnih projekata za domaći bankarski sektor, kao i u pregovorima sa Evropskom komisijom, Svjetskom bankom, IMF-om, Svjetskom trgovinskom organizacijom.

Dino Redžepagić diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Diplomu magistra menadžmenta stekao je na Evropskoj školi ekonomije u Rimu da bi dalje usavršavanje uspješno nastavio na prestižnoj IEDC Poslovnoj školi u Sloveniji.

-U njegovoj bogatoj poslovnoj biografiji ističe se gotovo dvodecenijsko iskustvo u oblastima bankarskog poslovanja sa stanovništvom i pravnim licima, razvoja, plaćanja, strategije i opšteg upravljanja, navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi u saopštenju CKB-a, nakon vremena provedenog u Centralnoj banci Crne Gore i Euromarket banci, timu NLB-a priključio se 2005. godine kao rukovodilac Sektora za prodaju i marketing, a od 2007. postaje rukovodilac Sektora za poslovanje sa stanovništvom. Za izvršnog direktora za prodajni segment poslovanja sa stanovništvom i pravnim licima NLB-a imenovan je 2011. godine. Od 2017. godine nalazio se na poziciji izvršnog direktora za marketing i inovacije, odgovoran za prodaju, IT i razvoj.

Pored Tamaša Kamarašija, predsjednika Upravnog odbora i novoimenovanih Stele Bošković Dina Redžepagića, članovi Upravnog odbora CKB-a su i Maja Krstić, Ivan Vučinić, Nikola Perišić i Viktor Vorobej.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • A Pavle Lakovic i Daliborka jos uvijek na slobodi nakon ukradenih 14 000 000 eura.

    Banka se ponasa kao da se nista nije desilo.

    Tuzilastvo ceka.

    A hoce da nas uvjere da ovi iz borda direktora nikakvu odgovornost nemaju.

    Crna Gora dje ne postoji licna odgovornost i dje se lopovi cuvaju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *