Unipromu uplaćen dio povrata PDV-a, radnici KAP-a sjutra u Ministarstvu finansija

Dodajte komentar

Dio sredstava od povrata PDV-a uplaćen je Unipromu, ali ne i kompletan iznos, a susret zaposlenih u primarnoj proizvodnji KAP-a i predstavnici Ministarstva finansija najavljen je za sjutra.

To je danas rečeno iz uprave kompanije na čijem je čelu Veselin Pejović. Takođe su naveli da će zvanično obavijestiti kada cjelokupan iznos od PDV-a bude uplaćen.

“Predstavnici kompanije Alind, preko koje su zaposleni radnici u primarnoj proizvodnji u KAP-u, i predstavnici Ministarstva finansija će se sjutra sastati kako bi razgovarali o budućnosti zaposlenih u Kombinatu aluminijuma, ali i o svim namjernim pritiscima na poslovanje ovog privrednog subjekta. Nakon ovog sastanka, Uniprom će obavijestiti javnost o odluci vezanoj za saradnju sa Alindom”, navodi se u saopštenju.

Istakli su i da im je iz Uprave prihoda i carina stigla najava o vanrednoj inspekcijskoj kontroli podataka za poslednje tri godine, “iako se svakog mjeseca uredno vrše kontrole”.

“Naravno, ne samo da su dobrodošli već, kao što smo puno puta i pokazali. Otvoreni smo apsolutno za sve provjere. Ne vjerujemo da na svijetu postoji firma koja je kompletnu dokumentaciju privatizacije i poslovanja otvorila za javnost kao što je to učinio Uniprom. Ovo je i poziv svim nadležnim institucijama: vrata Uniproma su potpuno otvorena za sve kontrole i provjere, kad god žele, i sa posebnim zadovoljstvom”, dodaju iz te kompanije.

Ipak, smatraju da su ti postupci “vrsta pritiska” te da je to “dodatna potvrda da cilj ne bira sredstva i da niske strasti zauzimaju mjesto profesionalizmu”.

“Vjerujemo u rad sudskih organa i sigurni smo da će ovakvim zloupotrebama stati na put”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *