Primatech donirao lokalnim turističkim organizacijama softvere za registraciju gostiju

Dodajte komentar

IT kompanija Primatech donirala je softver za prijavu gostiju lokalnim turističkim organizacijama u 14 opština u sjevernom i centralnom regionu, a Nacionalna turistička organizacija koordiniraće i obuku za njihovo korišćenje.

Naime, 11 opština na sjeveru, kao i Cetinje, Danilovgrad i Nikšić, od sjutra će koristiti softver koji će, kako se navodi, doprinijeti boljoj evidenciji broja i procjeni strukture turista. Iz NTO ističu da je ovaj tip programa je već dugi niz godina u upotrebi u prestižnim hotelima na crnogorskom primorju, kao i u pojedinim opštinama.

Direktor lokalne TO Rožaje Nedžad Murić zahvalio je na donaciji, pa očekuje da će softver “olakšati i unaprijediti poslove koje rade prilikom prijave i odjave stranaca”.

Direktor firme Primatech Vladimir Bokun ukazao je da su hoteli većih kapaciteta i lokalne turističke organizacije koje koriste ovaj softver “izuzetno zadovoljne specifikacijama”.

“Pored mogućnosti čitanja pasoša, što višestruko ubrzava proces unosa turista, postoji i mogućnost integracije softvera sa sistemom fiskalizacije, čime bi se unaprijedila naplata taksi. Takođe, softver nudi jednostavnu integraciju sa postojećim hotelskim softverima drugih proizvođača putem internet servisa ili razmjenom fajlova, a značajno je pomenuti da softver generiše i elektronsku knjigu gostiju”, poručio je on.

Iz NTO su pozdravili ovo rješenje “koje će doprinijeti unapređenju evidencije turista”, što je jedan od većih problema pri izradi statistike u turizmu.

“U cilju planiranja promocije precizna procjena strukture turista od prioritetnog je značaja za lokalne turističke organizacije. Ovim softverskim rješenjem lokalnim turističkim organizacijama olakšana je prijava boravka turista, kao i procjena strukture turista, čime će preciznije moći da targetiraju važna tržišta na kojima će imati promotivne aktivnosti”, podsjećaju iz NTO.

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *