Novi rok prijave za podršku cirkularnoj tranziciji crnogorskih kompanija

Sve kompanije zainteresovane za procjenu poslovnih potreba i saradnju u okviru regionalne tranzicije na cirkularnu ekonomiju, imaju mogućnost da do petka u 17 časova dostave svoju prijavu, saopšteno je iz Privredne komore Crne Gore.

PKCG realizuje projekat Circular Economy Beacons, čiji je cilj sprovođenje složene procjene poslovnih potreba i potencijala za sistemsku poslovnu saradnju u pogledu tranzicije na cirkularnu ekonomiju u regionu.

To je rezultat saradnje sa CirEkon-om iz Srbije, Privrednom komorom Srbije, Cleantech-om Bugarska, Istraživačkim centrom Atine, Privrednom komorom Temišvara, Regionalnim centrom za obrazovanje i informisanje REIC (Bosna i Hercegovina) i Wuppertalskim institutom, uz podršku EIT Climate – KIC-a.

“Cilj je uspostavljanje regionalno prilagođenog procesa implementacije okvira za cirkularna održiva rješenja u poslovanju, uz direktno povezivanje iskustava iz šest balkanskih zemalja i dvije EU članice. Pozivamo sve kompanije koje su zainteresovane da budu dio tog procesa tokom kojeg će se sistemski procijeniti njihovo poslovanje u kontekstu cirkularne ekonomije, obučiti njihovi zaposleni za cirkularnu tranziciju, definisati okvir za dalji razvoj poslovanja i mapirati potencijalne izvore finansiranja i investicione mogućnosti za prelazak na cirkularne modele poslovanja, da se prijave putem ovog linka najkasnije do petka u 17 sati”, precizira se u pozivu.

Mogu se prijaviti mala i srednja preduzeća koja se bave proizvodnjom, kompanije koje su prepoznale izazove u svojim procesima, poslovnim sistemima i/ili lancima snabdijevanja, kao i kompanije koje nijesu upoznate gdje njihovi proizvodi završavaju nakon odlaganja, a mogli bi ponovo da iskoriste te proizvode, komponente ili materijale u iste ili druge svrhe.

Na projekat se mogu prijaviti i kompanije koje su spremne na inovacije i diferencijaciju na tržištu tako što posluju odgovorno, prateći principe cirkularne ekonomije sa neutralnim emisijama ugljen-dioksida, kao i inovativne kompanije koje su prepoznale jaz u vezi sa otpadom/materijalom na tržištu i imaju go-to-market rješenja (plan proširenja na druga tržišta).

Više informacija o projektu CE BEACONS i otvorenom pozivu može se naći na ovom linku.

Check Also

Popović novi stečajni upravnik Solane

Novi stečajni upravnik Solane “Bajo Sekulić” u Ulcinju je Miloš Popović, saznaju “Vijesti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.