Velika očekivanja od postsezone, problemi da se rješavaju

Dodajte komentar

Dok čekamo kraj glavne sezone – turistički poslenici već sabiraju utiske. Plaže su i dalje pune, ugostitelji su uglavnom zadovoljni i u Budvi i u Herceg Novom, ali i na sjeveru zemlje. Ipak, ističu da postoje problemi koji se konačno moraju rješavati.

Sezona traje, ali je kraj avgusta vrijeme da ugostitelji polako povlače crtu. U metropoli crnogorskog turizma, prethodnih mjeseci bilo je, kažu, svega.

“Sezona je bila u krajnjoj ruci čudna, imali smo jednu krajnje dobru predsezonu, imali smo april, maj pa čak i jun mnogo bolji nego prethodnih godina, svi smo bili optimisti da će takva biti i sezona i onda smo imali jako neobičnu situaciju gdje smo imali neobičan taj spic sezone koji je trajao jako kratko”, kazao je ugostitelj Ivan Ivanović.

Sada se očekuje manji broj gostiju, a koliko njih manje je važno jer nije poenta u brojanju turista, poručuje Ivanović. Bore se za svakog – ali buci i nedostatku parking mjesta, mora se, kaže i to što prije stati na kraj.

“Problem jesto mi nemamo strategiju u gradu, nijesmo je imali. To je taj gorući problem buke koji je eskalirao ove godine. Cijelo ljeto je prošlo ugostiteljima i nadležnim u rješavanju tog problema, tako da ako riješimo taj problem buke i infrastrukture lako ćemo malo po malo doći do tog kolektivnog kvaliteta”, poručuje Ivanović.

I u gradu Skalina ove godine tražio se krevet više.

Zato su i ugostitelji u Herceg novom zadovoljni sezonom.

“Napravi smo dobru priču ove sezone. Jako smo zadovoljni, prosto iz razloga što smo već u junu imali mnogo bolju prodaju nego i 2019. koja je bila najuspješnija sezona svima. Tako da smo zadovoljni sveukupnim učinkom jer i avgust je i tekako dobar, a imamo i najave za septembar i oktobar. Te dogovore za taj zimski turizam”, istakao je ugostitelj iz Herceg Novog Radovan Ralević.

Velika očekivanja od post sezone imaju i izdavaoci privatnog smještaja. Sezonom čiji je špic trajao 20-ak dana nijesu, kažu zadovoljni, ali oni su uradili svešto je do njih.

I zidinama Kotora odušeljeni su brojni turisti. Od nedavno, miris tog grada uvijek mogu nositi na sebi, ukoliko imaju parfem koji je dizajnirala pariška luksuzna mirisna kuća, a čiji naziv je Kotor. Opisali su ga kao vječni cvijet, na ivici vode i na obronku planine, istovremeno slovenski i mediteranski.

Izvor: RTCG

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *