Šansa za digitalnu transformaciju Zapadnog balkana

“Telekom Srbija je najveći telekomunikacioni i multimedijalni  pružalac usluga u Srbiji i tržišni lider u jugoistočnoj Evropi. Već je pokazao snažan potencijal rasta, uz brzu transformaciju posljednjih godina. Snažan smo pokretač promjena i pokrećemo stvaranje ‘Srbije 2.0’ koja predstavlja svijetlu digitalnu budućnost Zapadnog Balkana”, kazao je izvršni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Tokom proteklih pet godina Telekom Srbija je značajno evoluirao digitalizacijom svojih usluga u skladu sa srpskom strategijom digitalizacije i etablirao se kao vodeći pružalac ekskluzivnih sadržaja u regionu. Štaviše, trenutna strategija Telekoma Srbija čini kompaniju drugačijima od drugih – sada su negdje između standardnog telekom operatera i platforme za digitalni sadržaj.

“Brzo smo prepoznali gdje se kreće globalno tržište. To znači da smo zadržali fokus na internet konekciju izgradnjom snažne optičke infrastrukture. Takođe, omogućili smo nove načine za ostvarivanje prihoda ulaganjem u stvaranje digitalnog TV sadržaja – zato s ponosom možemo reći da je Telekom Srbija postao lider u proizvodnji TV sadržaja u regionu. Za razliku od nekih drugih telekomunikacionih operatera, nismo se oslanjali na generisanje prihoda isključivo od standardnih usluga”, kazao je Lučić.

“Uvođenje 5G mreže koje predstoji, omogućiće da 60 posto stanovnika Srbije dobije pristup 5G mreži. U isto vrijeme, naše proširenje 4G mreže širom  Srbije pružiće mogućnost usluge 4G gotovo svima u zemlji”, kazao je Lučić i dodao: “2022. godine bićemo prva srpska kompanija koja će dobiti međunarodnu kreditnu ocjenu renomiranih agencija. Telekom Srbija izdaće i korporativnu obveznicu vrijednu 500 miliona eura koja će biti uložena u optičku infrastrukturu, mobilnu mrežu i širenje našeg poslovanja”, dodao je on.

“Željni smo da prihvatimo nove izazove i nastavitmo da učestvujemo u najuzbudljivijem razdoblju brzog ekonomskog rasta Srbije, vođeni  vizijom da budemo partner od povjerenja u novoj digitalnoj eri”, kazao je on.

Cijeli intervju sa izvršnim direktorom Telekoma Srbija možete pogledati u videu:

Izvor: Bloomberg

Check Also

Suprotni smjerovi indeksa i milionski promet na Montenegroberzi

Suprotni smjerovi indeksa i milionski promet zbog prodaje akcija Lovćen banke, obilježili su na Montenegroberzi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.