Neobična krađa u Mercedesu

Dodajte komentar

Troje zaposlenih Mercedesa upustilo se u neobičan, ali i nezakonit poduhvat. Od početka 2020. godine iz fabrike je ukradeno čak stotinu motora s unutrašnjim sagorijevanjem i nevjerovatnih 500 mjenjača, sve vrijedno nekoliko miliona eura.

U Mercedesu su prve nepravilnosti s motorima i mjenjačima primijećene već sredinom 2020. godine, a od tada policija prati događanja u fabrici. Policija još nije otkrila zašto je tek sada reagoivala.

Kako su nedavno objavili štutgartski javni tužilac i policija, ovih dana uhapšena su dvojica muškaraca u dobi od 52 godine i 57 godina. Kako to učiniti i kako se više od dvije godine izvlačiti s ovim kriminalnim djelom, a da vas ne uhvate? Mercedes-Benz je otkrio prevaru zbog velikog broja dijelova koji nedostaju. U slučaj je već bila uključena kriminalistička policija.

Njihova opsežna istraga na kraju je dovela do osumnjičenih. Tokom pretrage prostorija u Esslingenu, Štutgartu i u četvrti Schwäbisch Hall, kao i skladišta u Backnangu, istražitelji su uspjeli pronaći detaljne dokaze, uključujući i dijelove plijena.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *