British Airways ukida i 5.000 letova u zimskoj sezoni

Avio-prevoznik British Airways će, nakon ukidanja oko 13 odsto svog reda letjenja u aktuelnu ljetnju sezonu, ove zime otkazati još 5.000 povratnih linija zbog nedostatka osoblja i ograničenih kapaciteta na londonskom aerodromu Heathrow.


Iz avio-kompanije je saopšteno da prilagođava zimski red letjenja, uključujući konsolidaciju više usluga sa nekim kraćim letovima. Do sada je ukinuto oko osam odsto rasporeda za zimski period, piše Bloomberg.

British Airways će takođe otkazati oko 629 povratnih letova do 29. oktobra, nakon što je na londonskom aerodromu produžena mjera ograničavanja kapaciteta na 100.000 putnika dnevno sa ciljem da se dovede u red haos koji je nastao zbog nedostatka osoblja.

Ove zime od 120.637 letova kompanije British Airways oko 80 odsto činiće kratki letovi, a najpopularnija destinacija po broju zakazivanja je Ženeva, za kojom slijede Amsterdam, Barselona i Edinburg, navodi analitička firma Cirium, specijalizovana za obradu podataka u sferi vazduhoplovstva.

Avio-prevoznici širom Evrope bore se sa nedostatkom osoblja, a kompanija Brithish Airways se nalazi među najteže pogođenima jer u toku pandemije korona virusa morala da otpusti 10.000 radnika. Kompanija je bila primorana da, u okviru dogovora sa sindikatima, poveća plate za 13 odsto svojih radnika.

Iz kompanije navode da putnici koji su pogođeni ovim promjenama mogu da potraže alternativne letove drugih prevoznika ili da zahtijevaju povraćaj novca. Od ove zime, prevoznik planira da u redu letjenja na aerodromu Heathrow ima oko 290 povratnih letova na dnevnom nivou.

Izvor: Biznis.rs

Check Also

Rubini: Status američkog dolara kao glavne svjetske rezervne valute je ugrožen

“Status američkog dolara kao glavne svjetske rezervne valute je ugrožen”, napisao je u nedelju u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.