NLB Komercijalna banka odlučuje o povlačenju sa Beogradske berze

Dodajte komentar

Skupština NLB Komercijalne banke AD Beograd održaće vanrednu sjednicu na kojoj će se razmatrati povlačenje akcija banke sa Beogradske berze, saopšteno je iz kompanije.

Naime, kako se precizira u saopštenju objavljenom na berzi, na dnevnom redu biće odluka o povlačenju akcija banke “sa regulisanog tržišta i prestanku svojstva javnog društva”.

O povlačenju glasaju akcionari, vlasnici običnih akcija, pri čemu je ukupan broj akcija banke sa pravom glasa 18.476.386.

Integracija NLB i Komercijalne banke zaključena je 29. aprila ove godine. Na kraju drugog kvartala, NLB d.d. Ljubljana je imala 91,73 odsto učešća u kapitalu banke.

NLB Komercijalna banka u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila je neto dobit od 3,4 milijarde dinara, što je za 260 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, prema podacima iz finansijskog izvještaja kompanije.

Neto prihodi od kamata su porasli za 14,7 odsto na godišnjem nivou i dostigli 6,85 milijardi dinara, dok su neto prihodi od naknada i provizija uvećani za 42,4 odsto u odnosu na prvu polovinu 2021. godine na 3,69 milijardi dinara, navodi se u finansijskom izvještaju.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *