Njemački trgovački lanci pripremaju novi sistem kupovine “Scan&Go”

Dodajte komentar

Njemački mediji javili su da postoji mogućnost da se uvode novi sistem kupovine u određenim trgovačkim lancima i “dm” drogeriji koji se zove “Scan&Go” (“Skeniraj i idi”).

Njemački trgovački lanci Aldi i Lidl očigledno žele da uvedu nove proizvode u svoje filijale. Usluge samoskeniranja, odnosno samoskeniranja proizvoda pomoću aplikacije, sada će se intenzivnije koristiti. Sa sličnom idejom, u trku bi trebalo da se uključi i poznati drogerijski brend “dm”, pišu njemački mediji.

Opcije automatskog plaćanja kao što su samouslužne kase već su dostupne u nekim supermarketima i prodavnicama namještaja u Njemačkoj. Kako prenose njemački mediji, Aldi i Lidl sada takođe žele da naprave korak u pravcu veće automatizacije: “Scan&Go” kupovina bi navodno trebalo da bude moguća u budućnosti u svim filijalama.

Konkretno, to znači da kupci skeniraju proizvod ili hranu koju su stavili u korpu u hodu dok još kupuju, koristeći posebnu aplikaciju dotičnog diskonta. Kada dođu na kasu, kupljeni proizvodi su već evidentirani i samo treba da plate.

Njemački mediji su za očekivanu inovaciju saznali preko oglasa za posao kompanije “Aldi Sud” gdje je navedeno da traže analitičara koji će planirati “uvođenje Scan&Go aplikacije u više od 7.000 ekspozitura širom svijeta”. Međutim, u pres-službi diskonta nisu željeli da potvrde ili demantuju ove planove na novinarsko pitanje, već su samo rekli da će pratiti tržište i provjeriti koliko im odgovara opcija Scan&Go.

Lidl takođe planira da uvede opciju kupovine “Shop&Go”. Međutim, ni iz sjedišta internacionalog Lidla nisu konkretno odgovorili na novinarski upit, već su samo odgovorili da razmišljaju o uvođenju “inovativnih opcija za kase”.

Lanac drogerija “dm” zvanično je novinama potvrdio razvoj “Scan&Go” metode kupovine. Takav sistem je već isproban, ali ga je koristilo samo nekoliko kupaca.

Izvor: Mondo

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *