Za rekonstrukciju puta od Kolašina do Mateševa stigla jedna ponuda

Na tender za rekonstrukciju puta od Kolašina do Mateševa stigla je jedna ponuda i u toku je postupak njenog vrednovanja, a nakon izbora izvođača definisaće se početak radova, saopšteno je Vijestima iz Uprave za saobraćaj.

Rekonstrukcija te dionice je važna da bi povezala Kolašin sa nedavno otvorenom dionicom auto-puta od Smokovca do Mateševa i za magistralni put od Podgorice do Bijelog Polja.

Uprava je početkom jula raspisala tender za rekonstrukciju tog magistralnog puta.

“Datum otvaranja ponuda bio je 4. avgust i tom prilikom pristigla je jedna ponuda. Kako smo u postupku vrednovanja iste, nijesmo u mogućnosti da otkrivamo o kom se ponuđaču radi. Nakon izbora izvođača radova i nadzornog organa u komunikaciji sa njima, ali i Monteputem, definisaće se tačan početak radova. Planirano je da se sa izvođenjem radova počne odmah nakon izbora izvođača, a rok za izvršenje radova je osam kalendarskih mjeseci”, kazali su iz Uprave za saobraćaj.

Procijenjena vrijednost radova je 5,3 miliona eura bez poreza na dodatu vrijednost, dok je cijena koja uljučuje PDV 6,41 milion eura.

Iz Uprave za saobraćaj su kazali da ne mogu da saopšte ponuđenu vrijednost koja je pristigla od jednog ponuđača, dok se ne završi vrednovanje ponude.

“Dužina puta je oko osam kilometara, pri čemu se na tri dionice ukupne dužine oko 1,5 kilometara vrši korekcija postojećih elemenata situacionog puta, dok se na ostatku puta vrši struganje postojećeg i presvlačenje novim habajućim slojem asfalta”, kazali su iz Uprave.

Garantni rok je tri godine od primopredaje radova.

Izvor: Vijesti

Check Also

MF zadovoljno procjenama EBRD, ali očekuju rast od 4,7 odsto

Imajući u vidu dosadašnje rezultate, očekivane povoljne trendove u trećem kvartalu i ostatku godine, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published.