Radnici Željezare se nadaju rješenju situacije do 1. septembra

Dodajte komentar

Nadamo se da će razgovori koji su započeli između turske kompanije Toščelik i Elektroprivrede što prije završiti i da su Turci ozbiljni u priči da prodaju fabriku. Što se tiče države i EPCG mislimo da tu nema nekih prepreka, jer smo mi dobili garancije da oni žele da ovu stvar završe do kraja – kazao je predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović.

Navodi da su radnici nestrpljivi i da očekuje da se sve završi do 1. septembra do kada imaju stalna rješenja i poručuje da neće dozvoliti da ih turski vlasnik pošalje na biro rada poslije toga.

“Nadamo se da će, ako se pregovori oduže, naći neko kompromisno rješenje da nastavimo da primamo zarade i poslije 1. septembra”, kazao je Vujović.

Rukovodilac sektora za korporativne komunikacije EPCG Tomaš Damjanović je za RTCG kazao da su razgovori počeli, ali da je rano govoriti čime će rezultirati.

“Interes EPCG je da posluje u opštem interesu i da dođe do što više izvora električne energije”, kazao je Damjanović dodajući da Željezara predstavlja ozbiljan resurs u pogledu energetskog potencijala.

Kazao je da će u narednom period skenirati i javnosti prezentovati zahtjeve turske kompanije.

“Ponudu od Vlade za kupovinu Željezare do ovog trenutka nijesmo dobili, samo zeleno svjetlo da se može otpočeti razgovor sa sadašnjim vlasnikom na tu temu”, kazao je Damjanović.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *