Lučić: Telekom Srbija prerastao region, u rangu smo sa evropskim operaterima

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je da će u narednih deset godina ta kompanija biti prvi operater u regionu, kao i da je evidentno da prerasta region i da može da se mjeri sa evropskim telekomunikacionim operaterima.

Komentarišući rezultate koje je objavio hrvatski portal Medija dejli, a prema kojima je Telekom Srbija drugu godinu zaredom najuspješniji operator u zemljama bivše SFRJ, Lučić je za TV Prva istakao da je uspjeh utoliko veći što do prije dvije godine Telekom nije bio prvi ni u jednoj kategoriji.

“Kada pogledate rezutate iz prošle godine, ne samo da smo ubjedljivo prvi u svim kategorijama, nego je i razlika značajnije povećana u odnosu na 2020. Imamo 160 miliona eura više od drugoplasiranog Hrvatskog Telekoma koji je godinama bio prva firma po prihodu”, naglasio je Lučić.

On kaže da je to dokaz dobre strategije Telekoma Srbije, a da će ove godine rezultati biti još bolji.

“Sada je već postalo jasno da Telekom Srbija prerasta ovaj region i može da se mjeri sa evropskim telekomunikacionim operaterima, tim prije što smo 2021. godine imali više desetina miliona eura prihoda van tih šest zemalja. Počev od Austrije, gdje imamo mobilnog operatera, do prodaje naših filmova i serija, tako da će naši prihodi rasti i mi prerastamo ovaj region po prihodu i profitu. Evidentno je da ćemo u narednih deset godina biti prvi u regionu”, poručuje generalni direktor Telekom Srbija.

Cilj napada da se zaustavi razvoj

On kaže da je posebno ponosan što je Telekom Srbija, za razliku od ostalih operatera koji su tražili veći prihod u smanjenju zaposlenih, povećao broj zaposlenih i potrudio se da poveća standard svojim ljudima.

Kao primjer, Lučić navodi Hrvatski Telekom gdje je došlo do značajnog smanjenja broja zaposlenih. Što se tiče učestalih kritika na račun Telekoma Srbija, Lučić kaže da su napadi na tu firmu uvijek bili finansirani iz jednog centra sa ciljem da se ta kompanija negativno predstavi u Srbiji i inostranstvu.

“Bila su dva glavni cilja: da se zaustavi Telekom sa razvojem, i da se u inostranstvu prikaže u negativnom svjetlu da bi se naši partneri demotivisali da rade sa nama, ali se desilo upravo suprotno. Zadnjih par godina napravili smo partnerstva sa zaista velikim institucijama kao što su Vodafon, Blumberg, Juronjuz, Evropskom investicionom bankom sa kojom zajednički investiramo u 5G mrežu”, navodi Lučić i konstatuje da je to najbolji dokaz kvaliteta Telekoma i da postaje ozbiljni evropski telekomunikacioni igrač.

On očekuje još bolje rezultate u tekućoj godini gdje je očekivani porast zabilježen u internetu i multimediji, a posebno ohrabruje, kaže, što je Telekom Srbija u prvih šest mjeseci imao i deset odsto veći prihod od mobilne telefonije.

“Ove godine imaćemo više od milijardu eura prihod samo u Srbiji, a kao kompanija više od milijardu i po. Pokušaćemo u narednom periodu da ostvarujemo više prihoda u inostranstvu nego u zemlji, jer je to dobro za našu zemlju”, ističe generalni direktor Telekoma Srbija.

Govoreći o filmskoj i serijskoj produkciji, on kaže da je ta kompanija podigla srpsku kinematografiju na potpuno novi nivo.

Povećan broj korisnika

Lučić ističe da su Telekomove serije takvog kvaliteta da u svakoj zemlji može da se napravi neki dogovor, da se prodaju na pet kontinenata od Sjeverne Amerike do Australije, gdje je tamošnji javni servis uzeo već dvije Telekomove serije, a da je na međunarodnom planu ubjedljivo najuspješnija “Državni službenik”.

“Seriju Državni službenik smo prodali u dosta zemalja, a u Indiji se emituje na platformi Dizni plus. Ta serija je hit u Južnoj Americi gdje postoji i verzija na španskom. Uspjeli smo u kratkom vremenu da napravimo i prodamo veliki broj serija. Naša dominacija je bila velika na glavnom regionalnom festivalu u Sarajevu, gdje smo imali 27 nominacija i četiri glavne nagrade”, istakao je Lučić.

On naglašava da je Arena prva zvijezda Telekoma Srbija i da je, kada se na njoj prikazuju ozbiljnije utakmice domaćeg prvenstva, gledanija i od nacionalnih frekvencija. Kaže da je Telekom Srbija značajno povećao broj svojih korisnika, neke od njih kroz aplikaciju Arena klaud.

“Poslije manja od mjesec od početka emitovanje Premijer lige, pokazao se kao pun pogodak. Naši gledaoci mogu na jednom mjestu da vide špansku i italijansku ligu, Ligu šampiona, Ligu Evrope, domaću ligu. Ljudi su iznenađeni kvalitom naših programa, zabavnih, muzičkih, informativnih Juronjuz i Blumberg koje ne mogu drugdje da vide”, zaključuje Lučić.

Izvor: Euronews

Check Also

Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević uhapšen je večeras u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja …

Leave a Reply

Your email address will not be published.