Sjutra protest protiv davanja pod koncesiju aerodroma Tivat

Dodajte komentar

Slobodni građani Tivta organizovaće sjutra ujutro protest u tom gradu, protiv bilo kakvih odluka da se tivatski aerodrom proda ili da u zakup.

Oni su za Radio Crne Gore naveli da će za vrijeme jednosatnog protesta, koji su policiji na vrijeme prijavili, u Tivtu biti obustavljen saobraćaj. Građane mole za razumijevanje i pozivaju ih da im se pridruže.

Protest najavljen za sjutra počeće kod Sportske dvorane Župa, odakle će okupljeni građani u osam sati magistralnim putem krenuti ka Aerodromu Tivat, prenosi portal RTCG.

Igor Radošević ispred organizatora kazao je da je riječ o mirnom protestu koji je prijavljen policiji.

Kako je najavio, u periodu od osam sati do devet sati i 15 minuta, saobraćaj na magistralnom putu biće blokiran.

“Biće blokirana jedna traka te saobraćajnice, eventualno obije trake. Boka više ne može da čeka, Boka je prešla u kravu muzaru Podgorice. Ovo će biti samo jedan u nizu protesta i krećemo od našeg najvažnijeg resursa. Jako mi je žao što moramo naš grad blokirati u sred turističke sezone, ali ovo je jedini radikalan način da nas vide”, poručio je Radošević.

Jedna od građanki, Sandra Sindik, kazala je da su zahtjevi slobodnih građana da se svaka Vlada okane priče o prodaji, davanju u zakup ili pod koncesiju Aerodroma Tivat.

“Ako je iko, mi u Tivtu smo opečeni kada tako lagano krene neka priča. Pa smo tako izgubili Arsenal, pa HTP Mimozu, pa Primorje, pa na kraju i najveće ostrvo Sveti Marko. To ubacivanje stranog kapitala u nešto što radi i što može sebe održavati i unapređivati je zaista smiješno i besmisleno”, smatra Sindik.

Ona je naglasila da postoje još neriješena imovinsko – pravna pitanja oko zemljišta koje su, kako je rekla, preci ostavili za bolje sjutra potomcima.

“Evo danas smo mi ti potomci i treba sad nekom investitoru sve to da se da. To je ravno ludilu. Vrijeme je da se kaže stop i dalje ruke od naše zemlje“, saopštila je Sindik.

Organizatori protesta pozvali su sve stanovnike Boke da se sjutra okupe pored Sportske dvorane Župa, odakle će u osam sati krenuti u protestnu šetnju prema Aerodromu Tivat.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *