Al Mansuri počinje proizvodnju voća i povrća na 40 hektara u Tuzima

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa Džaber Al Mansurijem, investitorom iz Katara i jednim od lidera u proizvodnji šafrana na Bliskom Istoku, koji je na teritoriji Tuzi zakupio 400.000 kvadrata zemljišta s ciljem da pokrene poljoprivrednu proizvodnju u toj opštini.

“Investitor iz Katara upoznao je predsjednika Vlade sa dinamičkim planom rada firme koja će se baviti proizvodnjom voća i povrća. Mansuri je istakao da će naredne dvije nedjelje biti postavljena 23 plastenika i da će zapošljavati 70 ljudi”, istaknuto je iz kabineta premijera.

Abazović je naglasio da se raduje nastavku dolaska investitora koji Crnu Goru prepoznaju kao idealnu za ulaganja, ovog puta u oblasti poljoprivredne proizvodnje, te istakao da je – pored države – ova investicija važna i za lokalnu zajednicu koja ima priliku da zaposli više desetina građana.

On je izrazio nadu da je ovo početak dalje saradnje između Vlade Crne Gore i katarskih partnera, posebno naglasivši potencijal za ulaganje u sjever države.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *