Tri pitanja izvršnog direktora Googla koja mijenjaju učinak zaposlenih

Produktivnost ima tendenciju da opada kako se ljetni mjeseci bliže kraju, ostavljajući mnoge kompanije da traže načine za borbu protiv posljedica i održava moral (i učinak) na visokom nivou.

Izvršni direktor Googla Sundar Pichai sprovodi novu strategiju za koju se nada da će ne samo povećati produktivnost zaposlenih, već i podstaći zajedništvo i timski duh.

Kroz program “Simplicity Sprint” zaposleni u Googlu dobili su tri pitanja o radu u kompaniji. Zatim će rukovodioci pročitati odgovore i obratiti se određenim zaposlenima ako smatraju da njihovi odgovori uključuju nešto što bi kompanija mogla da preduzme i pretvoriti u svoju poslovnu politiku.

Tri pitanja su:

  • Šta bi vam pomoglo da radite konkretnije i efikasnije pri pružanju usluga našim korisnicima i klijentima?
  • Koje prepreke treba da uklonimo kako bismo brže postigli bolje rezultate?
  • Kako da eliminišemo nepotrebnu potrošnju, a zadržimo preduzetnički duh i fokusiranost dok rastemo?

Otvorena priroda ankete, koja je poslata na adrese svih 176.000 zaposlenih u tehnološkom gigantu, nudi zaposlenima priliku da se osjećaju kao da imaju pravo glasa u odlučivanju kompanije, a istovremeno prikuplja nove ideje o tome kako unaprijediti organizaciju.

Google-ova matična kompanija Alphabet, objavila je svoju zaradu u drugom kvartalu 2022. prošlog mjeseca, sa 69,7 milijardi dolara prihoda, što je povećanje od 13% u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Pichai je zaslužan za ulaganje kompanije u AI i iniciranje kompjuterskog programiranja kao primarnog pokretača uspjeha kompanije ove godine.

“U drugom tromjesečju, naš učinak je bio vođen pretraživanjem i Cloudom. Investicije koje smo godinama radili u AI i računarstvo pomažu da naše usluge budu posebno dragocjene potrošačima i vrlo učinkovite za preduzeća svih veličina. Kako budemo izoštravali fokus, nastavićemo odgovorno da ulažemo u informatiku na dugi rok”, rekao je izvršni direktor.

Alphabet je juče popodne imao 14 odsto manju vrijednost akcija u odnosu na prethodnu godinu.

Check Also

Broj putnika na evropskim aerodromima udvostručen u 2022.

Putnički saobraćaj na evropskim aerodromima je konačno počeo da se oporavlja od krize izazvane kovidom-19, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.