Cijene peleta od danas ograničene, u maloprodaji najviše 320 eura

Dodajte komentar

Prodajna cijena peleta od najviše 269 eura po toni kod proizvođača i 320 eura u trgovini na malo danas je stupila na snagu.

Na prijedlog Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, a u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada je 3. avgusta donijela odluku o ograničavanju cijena. Njome je takođe od proizvođača je traženo da 15% proizvodnje opredijele za crnogorsko tržište.

Kako su istakli, stanje na tržištu peleta i značajan porast cijena ovog proizvoda u odnosu na prethodnu godinu uslovili su donošenje ovakve privremene mjere “kako bi se zaštitio životni standard građana, posebno u vrijeme pribavljanja neophodnih zaliha za predstojeću sezonu grijanja”.

“Dopunom Odluke o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, Crna Gora postaće najkonkurentnija zemlja u regionu po pitanju cijene peleta. Godišnja proizvodnja, prema podacima Monstata, iznosi 80. 000 do 90.000 tona, dok su domaće potrebe oko 20.000 tona”, dodaju iz MERT-a.

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *