Bez zainteresovanih za akcije, EPCG nastavlja potragu za kupcem po cijene ne nižoj od 4,49 eura

Elektroprivreda Crne Gore saopštila je da se na otvaranju ponuda po osnovu drugog Javnog poziva za prodaju akcija u blok transakciji, nije javio nijedan zainteresovani, čime je tej postkupak okončan.

Sljedeći korak, kako navode, u zavisnosti od stava Vlade Crne Gore, mogu biti proces prodaje sopstvenih akcija u skladu sa pravilima Montenegroberze i to paket aukcijskom prodajom jednom ili više kupaca ili kontinuiranom prodajom na slobodnom tržištu; ili poništenje sopstvenih akcija, što bi, dodaju, za EPCG značilo štetu od 52,8 miliona eura (sticajna vrijednosti) i smanjenje kapitala za 77 miliona eura.

“Stav rukovodstva EPCG je nepromijenjen: u cilju izbjegavanja naznačene štete po Društvo, poželjno je nastaviti proces prodaje sopstvenih akcija. Budući da nije bilo prijavljenih po osnovu javnih poziva, proces prodaje bi se obavljao putem aukcijske prodaje jednom ili više kupaca ili kontinuiranom prodajom na slobodnom tržištu, a u skladu sa Pravilima Montenegroberze AD, i to uz uslov da cijena ne bude niža od 4,4900 eura po akciji (naznačena cijena je neznatno viša od sticajne), pa je na tom fonu i predlog Odluke Odbora direktora EPCG. Za precizno definisanje sljedećeg koraka je, dakle, neophodna hitna reakcija Vlade Crne Gore, kojoj je, s tim u vezi, danas upućen i dopis”, kazali su iz EPCG.

Check Also

Kako da znate kada je vaša ambicija dobra, a kada loša?

Ambicija može da se definiše kao težnja za nekom vrstom postignuća ili razlikovanja. Uključuje, prvo, …

2 KOMENTARI

  1. Nema ovdje nastavka. Otuđenje akcija se mora završiti do kraja septembra, ili će se poništiti akcije. Ne slušati lošeg prof sa CG Ekonomije koji ponižava EPCG.

  2. I nažalost još više ponižava UPC.

Leave a Reply

Your email address will not be published.