Let za Nant kasnio dva, a za Frankfurt i Banjaluku jedan dan

Dodajte komentar

Po već definisanom planu, tokom perioda kada je avion “erbas A320” bio van saobraćaja, trebalo je da realizuje ukupno 14 letova. Kako je u pitanju avion većeg kapaciteta sa 180 sjedišta, veliki izazov u ovoj vanrednoj situaciji je bilo obezbijediti dodatne letove zbog razlike u broju putnika u odnosu na “embraer” sa 116 sjedišta, imajući u vidu i da imamo gotovo maksimalnu popunjenost na svim letovima kazali su Pobjedi iz ove kompanije.

Tvrde daje njihov tim brzo reagovao i uz pomoć partnera je dio putnika istog dana stigao do odredišta, dok su ostali u naredna dva dana uspjeli da polete.

Kako navode, poštujući prije svega bezbjednost i sigurnost putnika, Air Montenegro je sve svoje raspoložive kapacitete usmjerio na organizovanje i realizaciju saobraćaja, sa ciljem da putnici dođu do željene destinacije u najpribližnije vrijeme planiranom.

Navode da lete ka 16 destinacija, a na nekim, poput Jerevana i Tel Aviva, vrijeme rotacije znatno duže u odnosu na ostale, a da su avioni bili maksimalno iskorišćeni.

-Tim nacionalne avio-kompanije je brzo reagovao i uz veliku kooperativnost partnera, prije svega operativnih službi Aerodroma Crne Gore, OKI Aira i Air Srbije učinio sve da što veći broj putnika istoga dana stigne do odredišta. Za određen broj letova obezbijedili smo i alternativna rješenja u vidu transfera do drugog aerodoroma ili prevoz drugom avio-kompaniom, koji je organizovan većinom za letove ka Beogradu, kako bi postojeće kapacitete usmjerili na letove ka ostalim destinacijama koji su bili planirani na velikom avionu kazali su iz Air Montenegra.

Osim zamjenska dva aviona koji su realizovali dva leta, kako dodaju, trebalo je organizovati dodatne.

„Pomjeranja datuma letjenja bila su kod letova iz Podgorice za Frankfurt koji je umjesto 4. avgusta realizovan dan kasnije i leta iz Podgorice za Nant koji je umjesto 6. realizovan 8. avgusta. Let iz Banjaluke je umjesto 7. realizovan 8. avgusta. Značajan broj letova organizovanje po planu i bez kašnjenja. Putnici i tur-operatori su obaviješteni na vrijeme o izmjenama i u skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima u vazdušnom saobraćaju, kompanija je odmah putnicima ponudila i hotelski smj eštaj gdje je to bilo potrebno, objašnjavaju iz Air Montenegra.

Što se tiče putnika, iz kompanije kažu da su ih stavili na prvo mjesto, vodeći računa da su njihova bezbjednost i sigurnost apsolutni prioritet.

„Iako su ovakve situacije česte u avio-industriji, svjesni smo da svako pomjeranje reda letjenja može poremetiti planove putnicima, zbog čega smo zahvalni na razumijevanju, kooperativnosti i strpljenju koje su pokazali. Naši operateri bili su u stalnoj komunikaciji sa partnerima na drugim aerodromima i u drugim kompanijama kako bi za svaki let iznašli najbolje rješenje i obavještavali putnike kada je ta opcija bila izvjesna“, kažu iz AM, dodajući da posluju u skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima u vazdušnom saobraćaju, koji je usklađen sa EU propisima, dok se formular za refiindacije i reklamacije može naći na sajtu kompanije.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *