Ilon Mask prodao akcije “Tesle” za 6,9 milijardi dolara

Američki milijarder Ilon Mask prodao je akcije “Tesle” za 6,9 milijardi dolara, što je najveća prodaja do sada.

Mask je rekao da je to učinio kako bi izbegao rasprodaju akcija tog proizvođača električnih vozila u posljednjem trenutku, u slučaju da bude primoran da nastavi sporazum o kupovini Tvitera.

Glavni izvršni direktor “Tesle” je prodao oko 7,92 miliona akcija 5. avgusta, prema brojnim regulatornim podnescima koji su objavljeni nakon zatvaranja Njujorške berze u utorak, izvještava “Blumberg”.

Povodom spekulacija o razlozima otuđenja akcija, Mask je sinoć u nizu tvitova naveo da želi da spriječi paničnu prodaju dionica ukoliko bude primoran da završi preuzimanje Tvitera za 44 milijarde dolara, od kojeg je odustao prošlog mjeseca.

Na pitanje njegovih pratilaca na društvenoj mreži da li je završio s prodajom “Teslinih” akcija i da li bi ih ponovo kupio ako se sporazum o preuzimanju Tvitera ne zaključi, kratko je odgovorio: “Da”.

Do prodaje je došlo samo četiri mjeseca nakon što je Mask, najbogatiji čovjek svijeta, rekao da ne planira dalju prodaju akcija kompanije od koje je napravio globalnog lidera u proizvodnji električnih vozila, nakon što je ranije otuđio dionice u vrijednosti 8,5 milijardi dolara posle svoje inicijalne ponude za kupovinu Tvitera.

Od tada, “Tesline” akcije su se oporavile sa minimuma koji su zabilježile u maju, čemu je na ruku išao generalni trend rasta dionica na Vol stritu.

(Tanjug)

Check Also

Broj putnika na evropskim aerodromima udvostručen u 2022.

Putnički saobraćaj na evropskim aerodromima je konačno počeo da se oporavlja od krize izazvane kovidom-19, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.