Hotel The Chedi u Luštici Bay već ima najbolje rezultate od otvaranja

Dodajte komentar

Hotel The Chedi Luštica Bay pohvalio se najboljim rezultatima ove godine, koji predstavljaju rekord od njegovog otvaranja 2018.

Kako su istakli, već 1. avgusta su imali za oko 35 odsto bolje rezultate i time premašili cjelokupan prihod iz prišle godine, koja je bila najbolja za ovaj luksuzni objekat u rizortu Luštica Bay. Kako je kazala Leonarda Dedić, zamjenica direktora prodaje u hotelu The Chedi Luštica Bay, u hotel su se vratili turisti sa tradicionalnih tržišta – iz Zapadne i Centralne Evrope.

“Na prvom mjestu su gosti iz Velike Britanije, potom Njemačke i Švajcarske. U strukturi gostiju značajan procenat je iz SAD-a, ali i iz regiona, prije svega iz Srbije. Ovo su najistaknutija tržišta, ali je lista raznolika i imamo gostiju iz skoro svih krajeva svijeta“, pojasnila je Dedić.

I ostali parametri rada hotela govore o uspješnoj godini poslovanja, zahvaljujući većem broju direktnih rezervacija.

“Ovakav porast nezavisnosti od posrednika je želja svakog hotela i pokazuje da marketinški idemo u pravom smjeru. Takođe je porastao i broj stalnih gostiju, što je najbolji pokazatelj nivoa usluge koju pružamo. Gosti su spremni da plate više za ugođaj koji imaju kod nas i prosječna dužina boravka u sezoni je porasla skoro dvostruko u odnosu na prošlu godinu”, dodala je Dedić.

Predstojeći period okarakterisala je kao odličan jer je avgust veoma dobro popunjen, a uz aktuelne last minute rezervacije kao ovogodišnji trend, očekuje se da ostatak kapaciteta uskoro bude zauzet.

“Postsezona već izgleda odlično. MICE turizam se vratio na velika vrata, te imamo već veliki broj potvrđenih grupa u septembru i oktobru. Što se tiče odmorišnog turizma, takođe očekujemo last minute rezervacije. Pošto je hotel The Chedi otvoren cijele godine, za zimski period se oslanjamo na tržište regiona, najviše zbog ograničene avio konekcije”, pojasnila je Dedić.

Ona smatra da luksuzni turizam mnogo bolje odolijeva svim izazovima na tržištu, i jedan je od razloga zbog kojeg Crnu Goru treba razvijati kao luksuznu destinaciju.

“To ne znači da u Crnoj Gori nema mjesta za turiste koji nisu u mogućnosti da priušte najbolje hotele – luksuz jedne destinacije se ne ogleda samo u tome, već u nivou pružene usluge. I jedan hotel sa tri ili četiri zvjezdice može gostu da pruži osjećaj luksuza ukoliko je besprijekorno čist, organizovan i ukoliko se posveti gostima i njihovom iskustvu u destinaciji. Zajedničkim snagama treba da radimo na imidžu Crne Gore, jer samo zajedno smo na pravom putu”, navela je ona.

Prema njenim riječima, i hoteli i cijela destinacija moraju tokom cijele godine da rade na kvalitetu i raznolikosti usluge, kako bi rezultati stigli u sezoni.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *