Kriptovalutama u Crnoj Gori trguje samo 7.973 osoba, u Srbiji više od 127.000

Trgovina kriptovalutama sve je popularnija u svim djelovima svijeta. Poslednjih godina sve je veći broj onih koji ulaze u kripto “igru”.

U Crnoj Gori ukupan broj onih koji se bave ovom trgovinom je 7.973, odnosno 1,29 odsto ukupne populacije, što je svrstava na samo dno ljestvice evropskih zemalja.

U Srbiji kriptovalutama trguje 127.460 građana, pokazuju podaci TripleA. Kada se taj broj uporedi sa ostalim zemljama u Evropi, jasno je da je ovaj vid trgovine znatno zastupljeniji u razvijenim državama poput Španije, Njemačke, Francuske, Turske…


Posmatrajući listu zemalja sa najvećom populacijom koja trguje kriptovalutama, izdvojila se nekolicina. SAD dominiraju, a u pojedinim zemljama i do 14 odsto populacije je u jednom trenutku trgovalo kriptovalutama.

Globalno, više od 320 miliona ljudi u svijetu posjeduje kriptovalute: čak 130 miliona u Aziji, skoro 80 miliona u Americi, više od 53 miliona u Africi.

Izvor: Blic

Check Also

“Sezona za 42 % bolja nego 2021”

Direktorica Direktora za razvojne politike u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Aleksandra Gardašević Slavuljica je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.