Davidović: Propadam sa radnicima, ako Željezara ne bude funkcionisala

Dodajte komentar

Novi sastanak predstavnika Tosjali grupe i privrednika Miodraga Dake Davidovića, biće danas održan, nakon čega će, kako kaže, biti mnogo bliži rješenju situacije u vezi sa Željezarom.

Poručio je i da kompanija Neksan od države ne traži nijedan cent.

“Mi ne kupujemo kutiju šibica, mi moramo da ispregovaramo s Turcima i imamo sastanak ponovo u 14 časova, poslije koga ćemo sigurno biti mnogo bliži rješenju nego danas”, ističe Davidović.

On navodi da žele da pregovore dovedu do kraja, te da od države ne očekuju nijedan cent.

“Ne tražimo subvencije za struju, ne tražimo subvencije za proizvodnju. Ne tražimo apsolutno nikakve benefite. Ako Željezara može da funkciniše – funkcionisaće, ako ne, ja i radnici ćemo zajedno propasti”, ističe Davidović.

A za funkcionisanje je potrebno dosta toga.

“Mora da se vrati Željezari ono sto je oteto, Željezara je 66 godina obezbjeđivala vodu s jezera Liverovići da bi mogla da radi i obezbjeđivala kamen za funkcionisanje iz krečane Budoš koju je sagradila kupila”, navodi Davidović.

Zbog svega, Davidović od nadležnih očekuje odluke kojima će Željezara profunkcionisati. Siguran je da država ima razlog da podrži projekat koji nude i to bez ikakvog komercijalnog odnosa s državom.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *