Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija pristupaju jedinstvenom tržištu rada

Dodajte komentar

Građani Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije od septembra će, zahvaljujući povezivanju nacionalnih elektronskih sistema ovih zemalja u okviru inicijative “Otvoreni Balkan”, prvi put moći slobodno da pristupe jedinstvenom tržištu rada.

“Imaće mogućnost da se zaposle u jednoj od ove tri zemlje, i to bez ikakvih dodatnih papira, radnih viza i posebnih dozvola”, izjavio je direktor Kancelarije za IT i e-upravu u Srbiji Mihailo Jovanović.

On je naveo da je Kancelarija osnovana prije pet godine, te da je danas na usluzi građanima svih sedam dana u nedjelji, 24 časa dnevno.

“Vakcinacija protiv kovida 19 jedan je od najvažnijih sistema koje je napravila Kancelarija u saradnji sa kabinetom predsednika Vlade Srbije i Generalnim sekretarijatom Vlade. Za samo dve nedelje objavljena je usluga koja je imala jedan od najpravičnijih sistema za pozivanje na imunizaciju u svetu”, rekao je Jovanović za “Večernje novosti”.

Kako najavljuje, građani u Srbiji uskoro mogu da očekuju nove pogodnosti i mogućnosti na polju digitalnih usluga, pa će tako u njihovo e-sanduče vrlo brzo stizati izvodi iz knjige rođenih, uvjerenja o državljanstvu i prebivalištu.

(Nezavisne)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *