“Credit Suisse” gasi hiljade radnih mjesta?

Švajcarska bankarska grupa Credit Suisse, jedna od dvije najveće u zemlji (druga je UBS), raspravlja o gašenju više hiljada radnih mjesta širom svijeta, izvestio je Blumberg, pozivajući se na dobro upućene izvore.

Očekuje se da će ova grupa finalizovati planove u narednih nekoliko mjeseci i istražiti neefikasnost službe za upravljanje investicijama na dnevnom nivou, kao i službe za upravljanje rizikom i informacionim tehnologijama, u okviru napora da preoblikuje svoje investiciono bankarstvo, piše dalje u izveštaju njujorške agencije, prenosi Telegraf Biznis.

Credit Suisse je krajem jula prijavio gubitak od 1,59 milijardi švajcarskih franaka (1,65 milijardi dolara) za drugo tromesečje, podbacivši značajno u odnosu na tržišna očekivanja.

Osim toga, banka je prošlog mjeseca imenovala šefa za upravljanje imovinom, Ulriha Kernera, za svog novog glavnog izvršnog direktora. Njegov zadatak je da smanji sektor investicionog bankarstva i troškove za više od milijardu dolara, kako bi pomogao banci da se oporavi od niza skandala i gubitaka.

Credit Suisse je ranije saopštio da ima za cilj da skrati rok za uštedu troškova – ubrzanim sprovođenjem mjera, uvedenih prošlog novembra, u okviru programa reorganizacije. Cilj je sistemska ušteda od 1,0 do 1,5 milijardi franaka godišnje do 2024. Banka je pooštrila i mjere kontrole nakon što je pretrpela milijarde dolara gubitaka zbog grešaka u upravljanju rizicima i prilagođavanju poslovanja, prenosi Telegraf Biznis.

Check Also

Crnogorski Telekom: Donirajte za pomoć ugroženom stanovništvu Turske i Sirije

Nakon strašnog zemljotresa i teške situacije koja je zadesila građane Turske i Sirije, opet je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.