MEPPU i Fondacija Petrović Njegoš zajednički afirmišu koncept ekološke države

Dodajte komentar

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Fondacija Petrović Njegoš zajednički će raditi na afirmaciji koncepta Crne Gore kao ekološke države.

To se navodi u memorandumu koji su u ime dvije strane potpisali ministarka Ana Novaković Đurović i princ Nikola Petrović – Njegoš.

“Zadovoljstvo mi je što formalno uspostavljamo saradnju sa tako važnom Fondacijom za Crnu Goru i sa princom Nikolom koji živi ekologiju i koji je sve svoje aktivnosti usmjerio da Crnu Goru učini boljim mjestom za život. Zajedno ćemo realizovati projekte iz oblasti zaštite životne sredine i udruženim snagama osnaživati Crnu Goru i učiniti da prefiks ekološke države postane najznačajniji brend”, poručila je ministarka Novaković Đurović.

Princ Nikola saopštio je da ga raduje što Ministarstvo i Fondacija dijele iste ciljeve i viziju u pogledu budućnosti Crne Gore.

“Jedini način da se distanciramo od podjela i da gledamo ka budućnosti jeste kroz saradnju, i to onu koja podrazumijeva očuvanje prirode i prirodnih resursa Crne Gore. Na taj način se pokazuje ljubav prema domovini”, istakao je on.

Kako su precizirali, saradnja između Fondacije i Ministarstva usmjerena je na saradnju sa relevantnim međunarodnim institucijama i organizacijama u cilju realizacije zajedničkih aktivnosti i projekata koji daju doprinos ekološkoj i solidarnoj tranziciji, organizovanje zajedničkih skupova i sličnih manifestacija od javnog  značaja u cilju podizanja svijesti o značaju očuvanja i unapređenja stanja životne sredine, međusobnu razmjenu i zajedničko izdavanje naučnih i stručnih publikacija, zajedničko osmišljavanje rješenja koja vode unapređenju stanja životne sredine, edukaciju o zaštiti životne sredine i značaju učešća javnosti u aktivnostima na zaštiti životne sredine i brojne druge aktivnosti.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *