Dragulj budvanske rivijere na Gardijanovoj listi najboljih plaža

Dodajte komentar

Britanski Gardijan sastavio je novu listu 40 najboljih plaža za 2022. godinu, a jedna od njih se nalazi u Crnoj Gori.

 

Naravno da nije riječ o Svetom Stefanu, koji ove godine bilježi neslavne rekorde po mnogo čemu. Na listi je ovoga puta plaža Drobni pijesak, koja se nalazi u skrivenoj uvali ispod magistralnog puta između Svetog Stefana i Petrovca.

“Budvanska rivijera je jedan od najvećih blaga u zemlji. Plažu Drobni pijesak, južnije od Budve, karakteriše smaragdna voda okružena šumovitim planinama, suncobrani za iznajmljivanje, kao i dva restorana na plaži koji nude veliki izbor crnogorskih jela sa roštilja”, stoji u opisu Gardijana, koji teško može zadovoljiti opis “tradicionalne crnogorske kuhinje”.

Na ovoj plaži uglavnom nema gužve, a more je tirkizno plavo i čisto. Ističu i da je kupalište “Pura vida” na plaži Drobni pijesak nosilac je Plave zastavice.

Na samoj plaži, u more se uliva potok sa izvorskom vodom, a ovdje možete i birati hoćete li uživati na pijesku ili stijenama.

Nekada se na plažu Drobni pijesak moglo doći samo barkom, a pišu kako je to i danas najljepši, pa i najlakši način.

Brodići ka plaži u sezoni redovno idu iz Budve i Petrovca. Ako idete kolima, na putu između Budve i Petrovca iz oba pravca naići ćete na saobraćajni znak “Plaža Drobni pijesak” koji pokazuje skretanje za plažu, a odatle se vozačima savjetuje poseban oprez.

Izvor: N1

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *