Musk kontratužbom napada Twitter

Advokati Elona Muska podnijeli su prijavu protiv Twittera na 164 stranice, ali za sada nije poznat njen sadržaj. S druge strane pojedini dioničari Twittera pokrenuli su posebne tužbe protiv Muska s ciljem da ga prisile na završetak transakcije i kupovinu ove društvene mreže.

Elon Musk podnio je protutužbu protiv Twittera i time pojačao svoju pravnu borbu protiv kompanije u pokušaju da odustane od ugovora o kupovini vrijednog 44 milijarde dolara.

Muskova tužba podnesena je u petak, nekoliko sati nakon što je sud u Delaveru naredio petodnevno suđenje koje počinje 17. oktobra kako bi se utvrdilo može li Musk odustati od ugovora.

Milijarderova prijava na 164 stranice još nije javno dostupna, ali prema pravilima suda uskoro bi mogla biti objavljena njegova redigovana verzija.

Takođe u petak, Muska je tužio dioničar Twittera koji je zatražio od suda da naredi milijarderu da ispoštuje ugovor, utvrdi da je prekršio svoju fiducijarnu obavezu prema dioničarima Twittera i dodijeli odštetu za gubitke koje su dioničari pretrpjeli. Postupak je pokrenuo Luigi Crispo koji posjeduje 5.500 dionica Twittera.

Musk, koji je najbogatiji čovjek na svijetu, objavio je početkom jula da odustaje od kupovine Twittera, a kao glavni razlog je navodio netransparentnost povodom njegovih sumnji da društvena mreža ima mnogo veći broj lažnih profila od onog koji je prijavila.

Izvor: SEEbiz

Check Also

Popović novi stečajni upravnik Solane

Novi stečajni upravnik Solane “Bajo Sekulić” u Ulcinju je Miloš Popović, saznaju “Vijesti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.