CGO: Spajić za reprezentaciju, smještaj i dnevnice mjesečno dobijao po 2.000 eura

Dodajte komentar

Bivši ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, za 16 mjeseci mandata potrošio je sa službene kartice 27.173,78 eura za reprezentaciju i smještaj. Osim redovne zarade, u istom periodu prihodovao je i 4.804 eura dnevnica za službena putovanja u inostranstvo, saopštili su u Centru za građansko obrazovanje (CGO).

U toj organizaciji ističu da je Ministarstvo finansija bivšem ministru, tokom mandata, pokrivalo i troškove mobilnog telefona u ukupnom iznosu od 1.065 eura. Obveznici su nešto više platili telefon bivšem državnom sekretaru, Janku Odoviću, ukupno 1.346 eura, od čega najviše u septembru 2021. kada je plaćeno čak 328 eura.

Podaci koje je CGO dobio od Ministarstva finansija pokazuju da je vožnja bivšeg ministra, vozilom marke “mercedes”, u posljednjih 11 mjeseci njegovog mandata koštala 3.136 eura, pri čemu je najviše goriva potrošeno u februaru ove godine – 399 eura, a najmanje u decembru 2021. godine, ukupno 92 eura.

“Identične informacije tražene su i za aktuelnog ministra, a u odgovoru na naš zahtjev Ministarstvo finansija navodi da ministar Damjanović ne duži telefon, da nije imao troškova reprezentacije i da nema podataka o troškovima prevoza. Do sada je Damjanoviću isplaćeno 166 eura na ime dnevnica”, kažu u CGO-u.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *