Još jedna berza kriptovaluta otišla “pod led”

Dodajte komentar

Berza kriptovaluta Zipmeks, čije je poslovanje fokusirano na jugoistočnu Aziju, podnijela je zahtjev za zaštitu od bankrota u Singapuru, postavši posljednja žrtva globalnog pada digitalnih valuta.

Ova berza stacionirana u Singapuru nastavila je s transakcijama u četvrtak, dan nakon što ih je suspendovala 20. jula, i navela da radi na rješavanju svoje izloženosti od 53 miliona dolara prema kripto zajmodavcima Babel Fajnensu i Celzijusu.

“Zipmeksovi advokati podnijeli su pet zahtjeva 22. jula tražeći moratorijume za zabranu sudskog postupka protiv Zipmeksa do šest mjeseci”, saopštila je ta kripto berza.

Prema zakonima Singapura, podnošenje takvih zahtjeva daje kompanijama automatski moratorijum od 30 dana, dok singapurski sud ne donese odluku o zahtjevu.

Zipmeks, koji prema podacima sa njihovog veb sajta posluje u Singapuru, na Tajlandu, u Indoneziji i Australiji, najnoviji je u nizu kripto igrača na globalnom nivou koji se upali u probleme nakon opšte rasprodaje koina na tržištima koja je počela u maju kolapsom dva uparena tokena, Lune i TerraUSD-a.

Izvor: Kamatica

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *