Smjenjuju Upravni odbor HG “Budvanska rivijera”

Dodajte komentar

Vlada je usvojila informaci ju o potrebi sazivanja vanredne skupštine akcionara Hotelske grupacije “Budvanske rivijere”. Na osnovu informacije će se sačiniti iusvojiti predlog o sazivanju vanredne skupštine akcionara koji će biti poslat odboru direktora državne kompanije.

Ova informacija nije razmatrana javno na sjednici, veću zatvorenom dijelu, a ciljusvajanja informacije i sazivanja vanredne skupštine je, prema našim informacijama, sm jena tri člana odbora direktora i postavljanje novih članova. Na d nevni re d je dodata na samoj sjednici na predlog ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića.

U ime države u Budvanskoj rivijeri su trenutno predsjednik borda Mijomir Pejović (Demokrate), bivša državna sekretarka Ministarstva ekonomskog razvoja Ivana Đurović i Sonja Kuljača (DF). Oni su na ove pozicije izabrani na redovnoj skupštini akcionara održanoj 26. aprila, dva dana prije nego je izabrana sadašnja manjinska Vlada. 06ično se redovne skupštine akcionara državnih preduzeća održavaju krajem juna. Tako je bio slučaj sa većinom državnih firmi, dok je jedinou Budvanskoj rivijeri redovna sjednica održana dva mjeseca prije tog roka.

Nova Vlada je u gotovo svakom državnom preduzeću promijenila kadrove Demokrata, dok je kadrove DF-a ostavljala, iako DF nije dio manjinske Vlade niti koalicije koja je formirana ove godine u Skupštini.

Vlada na jučerašnjoj sjednici nije imenovala nove članove, već je samo usvojila informaciju kako bi pokrenula proceduru, kojatreba da rezultira promjenom članova odbora direktora.

Nakon što upute predlog odboru direktora Budvanske rivijere, to tijelo treba da sazove skupštinu u roku od 30 dana, ukoliko smatraju da je razlog za sazivanje opravdan. Uoči skupštine, na Vladi će se usvojiti predlog novih članova borda.

Osim informacije za Budvansku rivijeru, Vlada je konstatovala prestanak mandata v.d. direktoraUprave za ugljovodonike Marku Aciću i na njegovu poziciju postavila Bogdana Fatića, funkcionera DPS-a. Za državnog sekretara Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma je imenovan Armend Mila, a za državnog sekretara Ministarstva poljoprivrede Stevan Gajević.

Za članove nadzornog odbora Nacionalne turističke organizacije imenovani su Miloš Medenica i Jasna Vujović, dok su razriješeni članovi Miloš Mišković i Maja Mitrović.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *