Raspisan konkurs za budući izgled zoo vrta i prihvatilišta za ugrožene vrste u Beranama

Dodajte komentar
Berane

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma objavilo je konkurs za idejno arhitektonsko rješenje budućeg zoološkog vrta i centra za prihvat životinja sa liste ugroženih vrsta, a nagradni fond je 26.000 eura.

Kako se precizira u internacionalnom pozivu, Centar za prihvat životinja sa CITES liste i ZOO vrt sa pripadajućom kontakt zonom prostiraće se na desnoj obali Lima na 5,8 hektara.

“Od učesnika se očekuje da ponude rješenje koje će, uz svo uvažavanje prirodnih i morfoloških odlika prostora, predložiti novi specifičan sadržaj koji će na adekvatan način tretirati rijeku i ostale zatečene i planirane elemente kontaktne zone obuhvata. Osim ostvarenja visokih ambijentalnih vrijednosti i atraktivnosti dizajna, potrebno je obezbijediti pristup sadržajima za sve grupe korisnika. U cilju aktivnog korišćenja prostora, neophodno je predmetni zahvat Konkursa obogatiti sadržajima koji će podstaći na intezivno korišćenje, kako stanovnike Berana, tako i posjetioce iz drugih gradova Crne Gore. Cilj je stvaranje novog savremenog afirmativnog prostora na teritoriji Opštine Berane, koji će svojim sadržajem doprinijeti edukaciji i unaprijeđenju brige o ugroženim životinjskim vrstama, te ukupnoj ponudi grada i mapiranju Berana kao posebne turističke destinacije”, navodi se u javnom pozivu.

Pravo učešća na ovom anonimnom konkursu, pored građana i firmi sa prebivalištem odnosno sjedištem, odnosno prebivalištem na teritoriji ne samo Crne Gore, već i svih drugih država.

Rok za dostavljanje radova je 30. septembar, a rezultati konkursa biće objavljeni do 17. novembra ove godine.

Za sprovođenje cijelog konkursa predviđeno je 40.000 eura, ali je od tog iznosa samo 26.000 eura opredijeljeno za nagrade i to 12.000 za najbolje, 7.500 eura za drugu i 3.500 eura za treću nagradu, dok će dva otkupljena rada biti plaćena po 1.500 eura.

Uslovi Konkursa, rokovi, način obrade i predaje konkursnih radova, definisani su Raspisom konkursa i konkursnim zadatkom, a koji predstavljaju sastavni dio konkursne dokumentacije koja se može naći na ovom linku.

Bankar.me

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *