Nema zainteresovanih za Jovanićevo mjesto

Dodajte komentar
Privredni sud

Do juče, kada je bio krajnji rok, na adresu Sudskog savjeta (SS) nije stigla nijedna prijava na oglas za novog predsjednika Privrednog suda, nezvanično saznaje Pobjeda.

Ipak, da bi se i konačno potvrdilo daje ovaj oglas bio bezuspješan, potrebno je sačekati početak iduće nedjelje u slučaju daje neko od zainteresovanih kandidata prijavu poslao posljednjeg dana, i to poštom. SS je oglas za ovo mjesto raspisao početkom jula, nakon što je bivši predsjednik Blažo Jovanić razriješen ove dužnosti, imajući u vidu daje u pritvoru skoro tri mjeseca zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja.

Zakon o Sudskom savjetu i sudijama predviđa da za predsjednika ovog suda može biti izabrano lice koje je završilo Pravni fakultet, položilo pravosudni ispit te ima deset godina iskustva na pravnim poslovima, od čega najmanje pet na sudijskoj odnosno tužilačkoj funkciji.

Privredni sud već duži period funkcioniše sa četvrtinom kapaciteta, ali se očekuje da se situacija popravi do jeseni, kada završava obuka za tri kandidata, koji bi, nakon evaluacije, trebalo da budu izabrani za sudije. Prije mjesec se ovom sudu pridružio sudija Vladimir Bulatović koji je prethodno radio u nikšićkom Osnovnom sudu. V. d. predsjednice suda je sutkinja Dijana Raičković.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *