Gorivo u Crnoj Gori i dalje među najjeftinijim u Evropi

Dodajte komentar

Cijene goriva u Crnoj Gori i dalje su među najpovoljnijim u regionu, pa i u Evropi, pokazuju podaci resornog Ministarstva kapitalnih investicija.

Prema podacima iz novog Biltena o cijenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,59 eura. U Sloveniji se on naplaćuje 1,75 eura za litar, u Hrvatskoj dva centa više, u Bosni i Hercegovini 1,72 eura, a u Srbiji 1,70 eura. U Albaniji košta čak 1,82 eura za litar.

U Sjevernoj Makedoniji se eurosuper 95 može kupiti za samo 1,56 eura.

Litar eurosupera 95 prošle sedmice je bio u je najjeftiniji na Malti koja već sedmicama ima cijenu od 1,34 eura, dok najskuplji kupuju – Grci za 2,28 eura.

Kada je riječ o eurodizelu, litar u Crnoj Gori košta 1,63 eura, što je za 32 centa manje nego u Albaniji i za 24 centa niža cijena nego u Srbiji. U Hrvatskoj se on može kupiti za 1,92 eura, Sloveniji 1,84 eura, a u Bosni i Hercegovini cijena je 1,80. Najjeftiniji dizel u regionu i dalje se kupuje u Sjevernoj Makedoniji – za 1,56 eura.

Najniža cijena litra eurodizela u Evropi i dalje je na Malti – 1,21 euro. Najskuplji dizel u kontinuitetu plaćaju građani Švedske i sada košta 2,37 eura.

Bankar.me

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *