Šljivančanin: Najviše nepravilnosti u Budvi, Baru i Ulcinju, kontrole i na sjeveru

Dodajte komentar

Tokom turističke sezone inspektori su najviše nepravilnosti zabilježili u Budvi, Baru i Ulcinju, kazala je za RTCG glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin i dodala da je u tim gradovima ispisano najviše kazni.

Ona je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG saopštila da se propusti ponavljaju u dijelu posjedovanja neophodne dokumentacije odobrenja za rad, posebno početkom turističke sezone.

“Ugostitelji počnu da rade, pa u hodu pribavljaju odobrenja za rad”, pojasnila je Šljivančanin, navodeći da se, kad je u pitanju siva ekonomija, mora djelovati represivno.

Kad su kupališta u pitanju, bilježe nepravilnosti koje se odnose na neizdavanje fiskalnih računa za plažni mobililjar, neoslobađanje pola plaže od mobilijara. Pojašnjava da je dužnost svakog zakupca da na oglasnoj tabli istakne vrijeme naplate plažnog mobilijara. Problem je i nedovoljan broj spasilaca, naročito u Ulcinju.

Obavili su ukupno 2.280 inspekcijskih nadzora, a utvrđeno je 466 nepravilnosti.

“U 127 slučajeva smo djelovali preventivno, izdali smo 74 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i zapečatili deset ugostiteljskih objekata”, precizirala je ona.

Nijesu zapostavili ni sjever Crne Gore, gdje kontrolišu ugostiteljske objekte, te lica koja pružaju usluge raftinga.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *