Šćepanović: IPC Tehnopolis značajan za podsticanje razvoja zasnovanog na znanju i inovacijama

Inovacione infrastrukture imaju važnu ulogu u inovacionom ekosistemu i predstavljaju značajan instrument u podsticanju razvoja zasnovanog na znanju i inovacijama, kazala je ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović tokom posjete Inovaciono-preduzetničkom centru Tehnopolis u Nikšiću.

Šćepanović je izrazila zadovoljstvo posjetom prvom inovacionom infrastrukturom čiji je osnivač država, te istakla da je Tehnopolis “svojim djelovanjem i stečenim znanjem i iskustvom tokom proteklih godina, ne samo podstakao razvoj inovacione zajednice, već otvorio put Naučno-tehnološkom parku u Crnoj Gori”.

Na sastanku sa direktorom Tehnopolisa Đorđijem Malovićem, tokom kojeg su ministarki predočeni postignuti rezultati u prethodnom periodu, naučnoistraživački kapaciteti, kao i planirane aktivnosti, teme su bile i internacionalizacija, ali i pitanja o programskom finansiranju.

“Nadamo se da će se i u narednom periodu nastaviti uspješna saradnja i rješavanje svih problema koji se eventualno mogu – i moraju – pojaviti u radu ovako kompleksnih i zahtjevnih sistema”, saopštila je ministarka.

Sagovornici su istakli i značajnu ulogu Tehnopolisa u implementaciji Strategije pametne specijalizacije (S3) kao jednog od promotera koncepta inovativne, digitalizovane i održive Crne Gore.

Check Also

Cijena zlata pala nakon odluke Banke Engleske

Cijena zlata je pala usljed jačanja američkog dolara, koje je potpomognuto odlukom Banke Engleske (BoE) …

Leave a Reply

Your email address will not be published.