Cvjeta posao “kući lusuza”: Louis Vuitton ima značajan rast prihoda

Dodajte komentar

Najveći svjetski proizvođač luksuzne robe LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) izvijestio je o povećanju prihoda za 28 odsto u prvom polugodištu ove godine u odnosu na isto razdoblje 2021, pri čemu su rast prihoda ostvarili svi segmenti poslovanja.

Neto dobit kompanije poznate po luksuznim proizvodima u prvoj polovini godine porasla na 6,53 milijarde eura, u odnosu na 5,3 milijarde eura u istom razdoblju prošle godine.

Ukupni prihodi su u prvom polugodištu porasli na 36,73 milijardi eura, u odnosu na 28,67 milijardi eura u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Prihodi u segmentu vina i jakih alkoholnih pića skočili su za 23% u odnosu na prvu polovinu 2021. godine, na 3,33 milijarde eura, a modnih i proizvoda od kože za 31%, na 18,14 milijardi eura.

Segment parfema i kozmetike povećao je prihode za 20 odsto, na 3,62 milijarde eura, a satova i nakita za 22 posto, na 4,91 milijardu eura prošle godine.

U segmentu selektivne maloprodaje prihodi su u polugodišnjem razdoblju porasli za 30 odsto, na 6,63 milijarde eura.

Kompaniju kontroliše Francuz Bernar Arno (73), koji je sa imovinom vrijednom skoro 158 milijardi dolara, po Forbsu najbogatiji Evropljanin. Arno je drugi najbogatiji čovjek na svijetu, iza Amerikanca Ilona Maska, čije je bogatstvo procijenjeno na 255,2 milijarde dolara.

Izvor: HRT

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *