Pošta podnijela krivične prijave protiv više agencija za privremeno ustupanje radnika

Dodajte komentar

Pošta Crne Gore podnijela je krivične prijave protiv više agencija za privremeno ustupanje radnika, kao i odgovornih osoba u njima, zbog sumnje da su pričinili štetu kompaniji u iznosu od preko 80 hiljada euraa.

Iz Pošte su saopštili da je njihov izvršni direktor, Dragan Tufegdžić, podnio krivičnu prijavu protiv preduzeća Dekra privremeno zapošljavanje i Pro-log CG Podgorica, kao i protiv odgovornih osoba iz njihovih upravljačkih struktura.

Krivična prijava je, kako se dodaje, podnijeta i protiv odgovorne osobe u preduzeću Demano privremeno ustupanje zaposlenih Podgorica, kao i protiv NN lica iz Pošte Crne Gore koje je eventualno bilo upoznato sa kršenjem procedura i zakona kada je riječ o navedenim kompanijama.

“Postoji osnovana sumnja da su navedene kompanije i odgovorna lica u njima u kontinuitetu od 2017. godine zloupotrebljavali svoj položaj i protivpravno pribavljali materijalnu korist na način što su u produženom trajanju refundirali naknade zarada od JU Centar za socijalni rad, pritom ne obavještavajući Poštu o izvršenim refundacijama, a sve sa ciljem da pribave novčana sredstva koja im je Pošta uplaćivala na ime neto zarada koje se odnose na ustupljene radnike za vrijeme privremene spriječenosti za rad”, navodi se u saopštenju.

Na ovaj način Pošta Crne Gore je, kako tvrde njeni predstavnici, oštećena za 83,58 hiljada eura.

“Uzimajući u obzir da je Pošta jednočlano akcionarsko društvo u stoprocentnom vlasništvu države, i da je Vlada osnivač društva, jasno je da je šteta direktno nanijeta i Vladi, odnosno državi Crnoj Gori”, dodali su iz Pošte.

Iz kompanije su poručili da bivši menadžment nije pokazao spremnost ili sposobnost da se bori protiv ovakvih zloupotreba, ali da novo rukovodstvo neće dozvoliti i otkrivaće sva eventualna činjenja ili nečinjenja na štetu imovine kompanije, odnosno državne imovine, prenosi Mina.

“Odmah nakon prikupljanja neophodnih informacija, podnijeta je krivična prijava protiv navedenih lica i vjerujemo da će organi sudske vlasti utvrditi eventualnu odgovornost svih lica, kako eksternih u vidu pomenutih agencija za ustupanje radnika, tako i onih eventualno odgovornih lica koji su ispred Pošte godinama održavali saradnju sa pomenutim agencijama i svojim neprofesionalizmom dozvolili višegodišnje otuđivanje imovine kompanije”, dodaje se u saopštenju.

Oni su rekli da će sa praksom odgovornog poslovanja u korist klijenata, ali i Pošte kao državnog preduzeća, nastaviti i u narednom periodu, odlučni da po svaku cijenu štite interese kompanije i države Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *