Put od Mateševa do petlje biće završen do septembra

Dodajte komentar

Na mjestu gdje se završava auto-put vozače sačeka kilometar i po nezavršenog puta, a nakon toga od Mateševa do Kolašina još 10 kilometara magistralnog. Auto-put je očigledno podigao i kriterijume vozača, pa su nezadovoljni kako izgleda izlazak s auto-puta. Iz Uprave za saobraćaj, koja je zadužena za projekat najavljuju da će i taj dio ubrzo biti završen.

Crna Gora, zemlja kontrasta, epitet je kojim se dičimo. Tako nakon udobne vožnje auto-putem od Podgorice do Mateševa neizostavno je i uživanje u pejzažu koji oduzima dah. I tako je sve do naplatne rampe, nakon koje vas sačeka makadam.

No, nije propušteno samo tih kilometar i po do Matešava, već i regionalni put koji vodi dalje do Kolašina, a jedina je veza auta-puta sa sjeverom.

Vozači navikli na polovično završene poslove, zadovoljni što je bar nešto urađeno.

Proširenje tog puta tek predstoji, najavljuju iz Uprave za saobraćaj.

“Za rekonstrukciju puta Kolašin – Mateševo u dužini od 10 km Uprava za saobraćaj je raspisala tender krajem mjeseca i očekujemo da se krajem turističe sezone krene sa radovima”, kazao je Miroslav Mašić iz Direktorata za državne poslove.

U toku su i završni radovi na dijelu izlaska s auto-puta.

“Drugi projekat je na dužini 1,4 km od naselja Mateševo da same petlje. Taj projekat sprovodi Monteput i on je u završnoj fazi. Počelo je asfaltiranje. Jedan most je pri kraju, ostao je još jedan, a rok je septembar, ali očekujemo da radovi budu završeni i prije toga”, kazao je Mašić.

U zemlji kontrasta nikad kraja iznenadjenjima, posebno kada su putevi u pitanju. Izgleda da nas je i završetak auto-puta dočekao nespremne, jer smo ga umjesto četiri, čekali sedam godina.

Izvor: RTCG

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *