EPCG priprema tender za toplifikaciju Pljevalja

Dodajte komentar

Elektroprivreda (EPCG) priprema dokumentaciju za raspisivanje tendera za izgradnju toplovoda od Termoelektrane (TE) do grada, vrijedan više od 2,7 miliona eura, za potrebe toplifikacije Pljevalja, potvrdio je izvršni direktor elektroenergetske kompanije Nikola Rovčanin.

On je Vijestima kazao da će početkom avgusta, u skladu sa zakonom, odabrati izvođača radova i izraditi glavni projekat.

Rovčanin je dodao da je investiciju odobrio Odbor direktora, u skladu sa poslovnim planom.

”Podsjećam da je u toku realizacija eko-rekonstrukcije TE u okviru koje se za potrebe toplifikacije investira oko pet miliona EUR. Nažalost, potrošili smo nekoliko mjeseci zbog odnosa lokalne uprave prema ovom projektu. Ipak, iznašli smo drugo rješenje i od Ministarstva uskoro očekujemo da nam izda neophodan dokument”, rekao je Rovčanin.

On je objasnio da su se Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma obratili nakon što je Opština Pljevalja odbila da izda izmjene urbanističko-tehničkih uslova za projekat toplifikacije.

Odugovlačenje sa izdavanjem urbanističko tehničkih uslova bio je povod da Rovčanin optuži predsjednika Opštine Pljevlja Rajka Kovačevića, da “otvorenim opstrukcijama pokušava zaustaviti projekat”.

Ranije je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma obavjestilo Opštinu Pljevlja da je ona nadležna da izda izmjene urbanističko-tehničkih uslova za projekat toplifikacije grada.

Rovčanin je kazao da je Opština 2019. već izdala urbanističko-tehničke uslove i da je odbijala da izda izmjene tog dokumenta, što je u njihovoj nadležnosti. On tvrdi da su za četiri mjeseca uradili više na tom projektu, nego svi njihovi prethodnici za 40 godina.

Rovčanin i direktor Uprave javnih radova Boro Lučić potpisali su 17. maja ugovor u vezi sa projektom toplifikacije Pljevalja, čija se prva faza odnosi se na izradu glavnog cjelokupnog projekta primarnog toplovoda i izgradnju primarnog toplovoda, u dužini od oko 1,83 hiljada metara.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *