Verici Maraš poklonili 299.000 eura da kupi stan

Dodajte komentar

Doskorašnjoj izvršnoj direktorki kompanije 13. Jul Plantaže Verici Maraš, pošlo je za rukom ono što nikad nikome nije. Nju je, vjerovali ili ne, Odbor direkora Plantaža, na čelu sa Veselinom Vukotićem, častio 299.000 eura da se stambeno obezbijedi. Da dobro ste pročitali 299.000 eura!

Odbor direktora Plantaža na sjednici 12 maja 2010. godine donio je oduku o dodjeli stambenih kadrovskih sredstava.

Odluka ima dva člana. Prvi koji glasi: Verici Maraš, izvršnom direktoru dodjeljuju se kadrovska sredstva u visini od 299.000 eura za rješavanje kadrovskog stambenog pitanja.

U drugom članu se kaže da odluka stupa na snagu danom donošenja.

Kao obrazloženje za dodjelu ovolike svote novca, Odbor navodi sljedeće:

„Odbor direktora je za opredjeljenje u donošenju ove odluke, u osnovi imao ulaganje u kvalitetnog ključnog menadžera firme, uz ocjenu da je izvršni direktor Verica Maraš kao vodeći korporativni menadžer pokazala kvalitetno vođenje firme sa vizijom budućeg profitabilnog poslovanja. Odbor je imao u vidu, donošenjem ove odluke, da ulažući kadrovska sredstva, ujedno motiviše dalji kvalitetan i uspješan rad izvršnog direktora, a u krajnje ovim putem ulaže u profit, u brend 13. Jul Plantaže“, piše u obrazloženju koje potpisuje tadašnji predsjednik Odbora direktora Veselin Vukotić.

Prema posljednjem izvještaju o imovini dostavljenom 2021. godine, Maraš je prijavila da ima četiri stana u svom vlasništvu. Stanovi su od po 40, 45, 46 i 147 kvadrata. Takođe, posjeduje i garažu od 12 kvadrata.

Prijavila je da ima čak tri auta uzeta na lizing – Pasat, Tiguan i Opel Antara.

Uz sve ovo Maraš je primala platu od 7.367 eura.

Posjećamo bivši članovi Odbora direktora Plantaža Veselin Vukotić, Božidar Mihailović, Đorđe Rajković, Sead Šahman, Duško Perović i Anica Hajduković uhapšeni su nedavno i sumnjiče se da su nesavjesnim poslovima oštetili kompaniju za višemilionske iznose.

Koordinator Alternative Vesko Pejak za ADRIU je rakao ranije da očekuje i hapšenje Verice Maraš koja je po statutu preduzeća potpisivala sve odluke, pa je ona direktno odgovorna za donošenje odluka na štetu AD Plantaža.

Izvor: Adria.tv

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *